SEROPEDIA

Mamy już 2866 serów

Skarbiec wiedzy na temat sera, z którego możesz korzystać i który możesz razem z nami współtworzyć. Dodając opisy serów możesz zbierać punkty i wymieniać je na nagrody!

Znasz ciekawy opis - dodaj ser

Ser Applewood

  • Ser Applewood Ser Applewood
  • Ser Applewood Ser Applewood
  • Ser Applewood Ser Applewood
  • Ser Applewood Ser Applewood
  • Ser Applewood Ser Applewood
  • Ser Applewood Ser Applewood
  • Ser Applewood Ser Applewood
Wygląd i konsystencja:
Applewood lub Applewood Smoked Cheddar, to okrągły biały Cheddar. Jest on wędzony nad drzewem z jabłoni i obsypywany ręcznie posypką z papryki. Podobnie wędzony Cheddar jest produkowany w Kanadzie i USA. Tekstura sera jest zwarta, półtwarda i wilgotna.

Komponenty i wytwarzanie:

Ser Applewood jest pasteryzowany i produkowany z mleka krowiego.

Smak i zapach:

Smak i aromat jest przesiąknięty dymem z jabłoni. Całe koło sera Applewood waży około 2,5 kg.

Wartości odżywczew 28 gramach:
11 g tłuszczu,
8 g białka,
37 mg cholesterolu,
213 mg sodu.

Tagi

  •  
Przepisy na dania z serem - znajdź przepis