SEROPEDIA

Mamy już 2866 serów

Skarbiec wiedzy na temat sera, z którego możesz korzystać i który możesz razem z nami współtworzyć. Dodając opisy serów możesz zbierać punkty i wymieniać je na nagrody!

Znasz ciekawy opis - dodaj ser

Ser Appalachian

  • Ser Appalachian Ser Appalachian
  • Ser Appalachian Ser Appalachian
  • Ser Appalachian Ser Appalachian
Wygląd i konsystencja:
Ser Appalachian posiada elastyczny miaższ koloru słomy oraz skórkę pokrytą pleśnią. Podobny w stylu do francuskiego sera Tomme.

Komponenty i wytwarzanie:

Produkowany z mleka krów rasy Jersey. Dojrzewanie sera Appalachian trwa od 2 do 3 miesiecy.

Smak i zapach:

Appalachian ma łagodny, maślany, lekko pikantny, ziemisty smak i grzybowy aromat z nutą siana.

Pochodzenie:


Wytwarzany przez Meadow Creek Dairy w Galax, w regionie Virginia.

Proponowane wina:

Pinot Grigio.

Wartości odżywcze:


Ser zawiera dużą zawartość beta-karotenu.

Tagi

  •  
Przepisy na dania z serem - znajdź przepis