SEROPEDIA

Mamy już 2866 serów

Skarbiec wiedzy na temat sera, z którego możesz korzystać i który możesz razem z nami współtworzyć. Dodając opisy serów możesz zbierać punkty i wymieniać je na nagrody!

Znasz ciekawy opis - dodaj ser

Ser Apetina

  • Ser Apetina Ser Apetina
  • Ser Apetina Ser Apetina
Wygląd i konsystencja:
Ser Apetina to nowa nazwa dla duńskich serów Feta. Przepisy UE ustanowili, że tylko Feta produkowana w Grecji będzie mogla mieć taką nazwę. Uzasadnienie jest takie, że grecka Feta produkowana jest z mleka kóz i owiec a teren na którym zierzęta pasły się bardzo różni się od Danii. Apetina jest serem półtwardym, produkowanym z krowiego mleka przezArla Foods. Jest to świeży, łagodny, kremowy ser izawiera tylko niewielką ilość tyraminy. Tosprawia, że nadaje się dla osób cierpiących na migreny. Ser sprzedawany jest w zamkniętych bloczkach lub w kostkach- Apetina Natural. Jest kilka odmian tego sera, np: Snack Apetina Światło i Apetina z czerwonej papryki lub z czosnkiem i oliwkami.
Podobne sery:

Tagi

  •  
Przepisy na dania z serem - znajdź przepis