SEROPEDIA

Mamy już 2866 serów

Skarbiec wiedzy na temat sera, z którego możesz korzystać i który możesz razem z nami współtworzyć. Dodając opisy serów możesz zbierać punkty i wymieniać je na nagrody!

Znasz ciekawy opis - dodaj ser

Ser Anthotyros

  • Ser Anthotyros Ser Anthotyros
  • Ser Anthotyros Ser Anthotyros
  • Ser Anthotyros Ser Anthotyros
Wygląd i konsystencja:

Anthotyros ( Ανθότυρος) to ser tradycyjny, niepasteryzowany. Produkowany z owczego i / lub koziego mleka. Ma różne kształty i rozmiary, przeważnie jest stożkowy lub w kształcie piłki.
Ser jest produkowany od wieków. Jego nazwa pochodzi od aromatu i smaku, który zawiera dzikie zioła i mówi się na niego 'kwiatowy ser'. Jest gładki, twardy, słony, ma aromat kwiatowy i wędzony posmak. Bardzo dojrzały i twardy.

Podawanie:

Spożywany jest rano na śniadanie z dodatkiem miodu i owoców.

Tagi

  •  
Przepisy na dania z serem - znajdź przepis