SEROPEDIA

Mamy już 2866 serów

Skarbiec wiedzy na temat sera, z którego możesz korzystać i który możesz razem z nami współtworzyć. Dodając opisy serów możesz zbierać punkty i wymieniać je na nagrody!

Znasz ciekawy opis - dodaj ser

Ser Anthotiro

  • Ser Anthotiro Ser Anthotiro
  • Ser Anthotiro Ser Anthotiro
Komponenty i wytwarzanie:
Anthotiro jest tradycyjnym Greckim serem, wytwarzanym z mleka owczego z dodatkiem mleka i serwatki koziej.

Smak i zapach:
Jego nazwa "ser Kwiat"pochodzi od jego aromatu i smaku, niosącego ze sobą nutę dzikich ziół. Kwiatowy aromat.

Wygląd i konsystencja:
Ser jest suchy i biały i nie ma skóry. Gładka, twarda, drobna i krucha konsystencja. Delikatne białe wnętrze.

Podawanie:
Ser ten jest spożywany na śniadanie z miodem i owocami. Dodaje się go do pikantnych potraw z oliwek, pomidorów i z dzikimi ziołami. Idealny do spagetti.

Tagi

  •  
Przepisy na dania z serem - znajdź przepis