SEROPEDIA

Mamy już 2866 serów

Skarbiec wiedzy na temat sera, z którego możesz korzystać i który możesz razem z nami współtworzyć. Dodając opisy serów możesz zbierać punkty i wymieniać je na nagrody!

Znasz ciekawy opis - dodaj ser

Ser Anneau du Vic-Bilh

  • Ser Anneau du Vic-Bilh Ser Anneau du Vic-Bilh
  • Ser Anneau du Vic-Bilh Ser Anneau du Vic-Bilh
  • Ser Anneau du Vic-Bilh Ser Anneau du Vic-Bilh
Wygląd i konsystencja:
Ser Anneau du Vic-Bilh ma oryginalny kształt pierścienia o średnicy około 10 cm, z 2 centymetrowym otworem w środku, i wysokości 2 cm. Bardzo podobny do pączka z dziurką, i podobnie ręcznie wytwarzany. Jego skórka jest lekko niebieska i pokryta węglem drzewnym. Skórka kryje miękką, białą masę serową. Zawartość tłuszczu w serze to 45%.

Smak i zapach:
Ser Anneau du Vic-Bilh wykazuje doskonałą równowagę pomiędzy smakiem słonym a kwaśnym. Zalecane wina - Pacherenc du Vic-Bilh.

Pochodzenie:
Anneau du Vic-Bilh to delikatny kozi ser pochodzący z gospodarstw położonych wysoko w Pirenejach.
Podobne sery:

Tagi

  •  

Zobacz także:

Przepisy na dania z serem - znajdź przepis