SEROPEDIA

Mamy już 2866 serów

Skarbiec wiedzy na temat sera, z którego możesz korzystać i który możesz razem z nami współtworzyć. Dodając opisy serów możesz zbierać punkty i wymieniać je na nagrody!

Znasz ciekawy opis - dodaj ser

Ser Anevato

  • Ser Anevato Ser Anevato
  • Ser Anevato Ser Anevato
  • Ser Anevato Ser Anevato
Wygląd i konsystencja:
Miękki, ziarnisty ser, w kolorze białym, z akcentem mlecznym i przyjemnym smakiem i aromatem, bez kształtu, skóry i otworów, zwykle spożywany łyżeczką. Posiada maksymalną wilgotność 60% i 45% zawartości tłuszczu w suchej masie.

Komponenty i wytwarzanie:

Produkowany z niepasteryzowanego mleka owczego, mleka koziego lub z połączenia obu. Dojrzewa posolony 2 miesiące.

Pochodzenie:

Produkowany w regionie Grevenie w prowincji Boiou i w Kozani.

Podawanie:

Stosowany jako dodatek do pieczywa.

Tagi

  •  
Przepisy na dania z serem - znajdź przepis