SEROPEDIA

Mamy już 2866 serów

Skarbiec wiedzy na temat sera, z którego możesz korzystać i który możesz razem z nami współtworzyć. Dodając opisy serów możesz zbierać punkty i wymieniać je na nagrody!

Znasz ciekawy opis - dodaj ser

Ser Anejo Enchilado

  • Ser Anejo Enchilado Ser Anejo Enchilado
  • Ser Anejo Enchilado Ser Anejo Enchilado
  • Ser Anejo Enchilado Ser Anejo Enchilado
Wygląd i konsystencja:
Ser Anejo Enchilado nie jest tak mocno przyprawiony jak ser Cotija, ale daje się łatwo rozdrabniać i tarkować. Ma czerwoną, pikantną otoczkę pokrywającą biały miąższ. Otoczka ta powstaje poprzez obtaczanie sera w sproszkowanej papryce łagodnej lub chilli.
Enchilado Anejo ma twardą i suchą fakturę. Ser Anejo Enchilado mięknie, ale nie topi się, gdy się go podgrzewa. Jako świeży ser, jest kruchy i bardzo łatwo łamie się na małe kawałki.

Smak i zapach:
Enchilado Anejo ma łagodny, lekko korzenny smak.

Podawanie:
Ser ten jest powszechnie używany do posypywania lub jako nadzienie w enchiladas burritos, tacos, a także jako przekąska do tequili. Przy suszeniu nabywa on zwartą konsystencję pozwalając na łatwe rozdrobnienie lub tarcie.

Tagi

  •  
Przepisy na dania z serem - znajdź przepis