SEROPEDIA

Mamy już 2866 serów

Skarbiec wiedzy na temat sera, z którego możesz korzystać i który możesz razem z nami współtworzyć. Dodając opisy serów możesz zbierać punkty i wymieniać je na nagrody!

Znasz ciekawy opis - dodaj ser

Ser Andechser Rahmkaese

  • Ser Andechser Rahmkaese Ser Andechser Rahmkaese
  • Ser Andechser Rahmkaese Ser Andechser Rahmkaese
  • Ser Andechser Rahmkaese Ser Andechser Rahmkaese
Wygląd i konsystencja:
Andechser Rahmkaese to półmiękki ser wytwarzany z mleka krowiego zawierający 50% tłuszczu, posiadający formę dużego krążka o wadze 2 kg. Zawiera miąższ w barwach od jasnej do bursztynowożółtej oraz pokryty jest jadalną skórkę z niewielką ilością białej pleśni.

Smak i zapach:
Smak ma lekkopikantny. Too aromatyczny ser.

Podawanie:
Doskonale się komponuje na desce z winogronami i orzechami. Pasuje do win różowych i piwa.
Podobne sery:

Tagi

  •  
Przepisy na dania z serem - znajdź przepis