SEROPEDIA

Mamy już 2866 serów

Skarbiec wiedzy na temat sera, z którego możesz korzystać i który możesz razem z nami współtworzyć. Dodając opisy serów możesz zbierać punkty i wymieniać je na nagrody!

Znasz ciekawy opis - dodaj ser

Ser Ameisbichler

  • Ser Ameisbichler Ser Ameisbichler
Wygląd i konsystencja:
Ameisbichler to półtwardy ser w formie kwadratowego bloku o jasnożółtym miąższu bez oczek, otoczony skórką piaskowego koloru z czerwoną mazią. Wytwarzany jest w górnoaustriackim Muehlviertel z pasteryzowanego mleka krowiego.

Komponenty i wytwarzanie:
Ser jest wytwarzany z pasteryzowanego krowiego mleka.
Zawiera 48% tłuszczu.

Smak i zapach:
Ameisbichler ma pikantny smak, a jego skórka jest jadalna.

Podawanie:
Ameisbichler bywa podawany ze świeżym chlebem wiejskim, bądź w postaci szaszłyków z owocami lub marynowanymi warzywami. Najlepiej smakuje z piwem i młodym winem.

Tagi

  •  
Przepisy na dania z serem - znajdź przepis