SEROPEDIA

Mamy już 2866 serów

Skarbiec wiedzy na temat sera, z którego możesz korzystać i który możesz razem z nami współtworzyć. Dodając opisy serów możesz zbierać punkty i wymieniać je na nagrody!

Znasz ciekawy opis - dodaj ser

Ser Ambrosia

  • Ser Ambrosia Ser Ambrosia
  • Ser Ambrosia Ser Ambrosia
Wygląd i konsystencja:
Ser Ambrosia jest półtwardym serem wytwarzanym z mleka krowiego w Szwecji. Pierwotnie ser wynaleziony był przez mnichów, podobnie jak ser Port Salut. Ma maślany i lekko ostry smak. Ser jest koloru jasnożółtego i ma małe, nieregularne otwory. Dojrzewa przez 2 miesiące. Produkowany jest w koła o średnicy 26-30 cm i waży około 5 kg.
Podobne sery:

Tagi

  •  
Przepisy na dania z serem - znajdź przepis