SEROPEDIA

Mamy już 2866 serów

Skarbiec wiedzy na temat sera, z którego możesz korzystać i który możesz razem z nami współtworzyć. Dodając opisy serów możesz zbierać punkty i wymieniać je na nagrody!

Znasz ciekawy opis - dodaj ser

Ser Amalthée

  • Ser Amalthée Ser Amalthée
  • Ser Amalthee Ser Amalthee
  • Ser Amalthee Ser Amalthee
Wygląd i konsystencja:
Amalthée to duży, płaski, sześcioboczny krążek o porcelanowobiałym miąższu z rzadkimi małymi oczkami o skórce jadalnej, białej, pokrytej pleśnią i z wytłoczonymi śladami paseczków. Ser miękki o konsystencji kremowej.

Komponenty i wytwarzanie:
Amalthée jest tworzony z mleka koziego.

Smak i zapach:
Lekko aromatyczny. Doskonały dla osób, które nie przepadają za ostrymi serami kozimi, w towarzystwie wina znad Loary.

Wartości odżywcze:
Zawartość tłuszczu: 45%.

Tagi

  •  

Zobacz także:

Przepisy na dania z serem - znajdź przepis