SEROPEDIA

Mamy już 2866 serów

Skarbiec wiedzy na temat sera, z którego możesz korzystać i który możesz razem z nami współtworzyć. Dodając opisy serów możesz zbierać punkty i wymieniać je na nagrody!

Znasz ciekawy opis - dodaj ser

Ser Amadeus

  • Ser Amadeus Ser Amadeus
  • Ser Amadeus Ser Amadeus
  • Ser Amadeus Ser Amadeus
  • Ser Amadeus Ser Amadeus
  • Ser Amadeus Ser Amadeus
Wygląd i konsystencja:
Amadeus to półtwardy ser. Ma wnętrze w kolorze żółtym, zwarte i kremowe. Nazwa sera pochodzi od słynnego kompozytora Wolganga Amadeusza Mozarta. Kształt sera jest cylindryczny, o średnicy 25 cm i 9 cm wysokości. Ser waży ponad 4 kilo.

Komponenty i wytwarzanie:

Amadeus wytwarzany jest z pasteryzowanego mleka krowiego. Dojrzewa do ośmiu tygodni.

Smak i zapach:

Ma łagodny, aromatyczny smak.

Podawanie:

Ser Amadeus nadaje się idealne do krojenia, topnienia i na kanapki.

Wartości odżywcze:

Zawiera 50% tłuszczu w suchej masie.

Tagi

  •  
Przepisy na dania z serem - znajdź przepis