SEROPEDIA

Mamy już 2866 serów

Skarbiec wiedzy na temat sera, z którego możesz korzystać i który możesz razem z nami współtworzyć. Dodając opisy serów możesz zbierać punkty i wymieniać je na nagrody!

Znasz ciekawy opis - dodaj ser

Ser Amablu

  • Ser Amablu Ser Amablu
  • Ser Amablu Ser Amablu
  • Ser Amablu Ser Amablu
  • Ser Amablu Ser Amablu
  • Ser Amablu Ser Amablu
Wygląd i konsystencja:
Amablu to rzemieślniczy ser typu gorgonzola z lekkimi przerostami niebieskiej pleśni. Ser produkowany jest z mleka krowiego. Dojrzewa około 75 dni.

Smak i zapach:
Smak sera Amablu jest bogaty i kremowy, dojrzewanie w jaskiniach nadaje wyraźny, ostry smak.

Tagi

  •  
Przepisy na dania z serem - znajdź przepis