SEROPEDIA

Mamy już 2866 serów

Skarbiec wiedzy na temat sera, z którego możesz korzystać i który możesz razem z nami współtworzyć. Dodając opisy serów możesz zbierać punkty i wymieniać je na nagrody!

Znasz ciekawy opis - dodaj ser

Ser Altenburger Ziegenkäse

  • Ser Altenburger Ziegenkäse Ser Altenburger Ziegenkäse
  • Ser Altenburger Ziegenkäse Ser Altenburger Ziegenkäse
  • Ser Altenburger Ziegenkäse Ser Altenburger Ziegenkäse
  • Ser Altenburger Ziegenkäse Ser Altenburger Ziegenkäse
  • Ser Altenburger Ziegenkäse Ser Altenburger Ziegenkäse
Wygląd i konsystencja:
Altenburger Ziegenkäse to ser typu Camembert, Bonn, wytwarzany z kombinacji mleka koziego i krowiego. Ser z nalotem białej pleśni. Ser Altenburger Ziegenkäse oznacza się zapachem pleśni, lekko grzybowy.

Komponenty i wytwarzanie:
Altenburger Ziegenkäse jest wytwarzany z mieszanki mleka krowiego i koziego, dojrzewanie trwa od 8 do 10 dni.Podczas produkcji do sera dodaje się kminku oraz stosuje się płukanie w solance.

Pochodzenie
Altenburger Ziegenkäse to ser tradycyjny z połowy XIX wieku. Wykonywany we wschodnich niemieckich mleczarniach w Saksonii i Turyngii.

Wartości odżywcze:
Zawartość tłuszczu: 30%.

Tagi

  •  
Przepisy na dania z serem - znajdź przepis