SEROPEDIA

Mamy już 2866 serów

Skarbiec wiedzy na temat sera, z którego możesz korzystać i który możesz razem z nami współtworzyć. Dodając opisy serów możesz zbierać punkty i wymieniać je na nagrody!

Znasz ciekawy opis - dodaj ser

Ser Alta Badia

  • Ser Alta Badia Ser Alta Badia
  • Ser Alta Badia Ser Alta Badia
  • Ser Alta Badia Ser Alta Badia
  • Ser Alta Badia Ser Alta Badia
  • Ser Alta Badia Ser Alta Badia
  • Ser Alta Badia Ser Alta Badia
  • Ser Alta Badia Ser Alta Badia
Wygląd i konsystencja:
Alta Badia ma skórkę lekko brązową, a wnętrze w kolorze słomkowym, gęste, twarde i kremowe.

Komponenty i wytwarzanie:

Ser Alta Badia wykonany jest ze świeżego mleka z zaledwie kilku wybranych gospodarstw mlecznych. Dojrzewa 180 dni.

Smak i zapach:

Orzechowy i pikantny smak i aromat.

Pochodzenie:

Ser Alta Badia bierze swą nazwę od pięknej doliny Alta Badia w sercu Dolomitów.

Podawanie:

Stosowany w lokalnych potrawach. Nadaje się do topnienia, podawany w desce serów, ze świeżym chlebem i z czerwonym winem.

Wartości odżywcze:

100g zawiera:
Energia 428kcal / 1.776kJ,
  • Białko 27.5g
  • Węglowodany 0.8g
  • Zawiera 50% tłuszczu w suchej masie.

Tagi

  •  

Zobacz także:

Przepisy na dania z serem - znajdź przepis