SEROPEDIA

Mamy już 2866 serów

Skarbiec wiedzy na temat sera, z którego możesz korzystać i który możesz razem z nami współtworzyć. Dodając opisy serów możesz zbierać punkty i wymieniać je na nagrody!

Znasz ciekawy opis - dodaj ser

Ser Alpicrème

  • Ser Alpicrème Ser Alpicrème
  • Ser Alpicrème Ser Alpicrème
Wygląd i konsystencja:
Alpicrème ma miękką teksturę i naturalną skórkę. Ma konsystencję podobną do śmietany.Ser jest o kształcie cylindra.Ma średnicę 8-10 cm, grubość 1,5-2 cm i wagę 80-120 g.

Komponenty i wytwarzanie:
Wytwarzany jest ze świeżego mleka koziego w miejscowości w Haute Provence. W regionie Prowansja-Alpy-Lazurowe Wybrzeże.Dojrzewa do dwóch tygodni.

Smak i zapach:
Ser Alpicrème ma kremowy, orzechowy smak. Jest słodki i pikantny.

Pochodzenie:
Wytwarzany w regionie Les Alpilles.Dokładnie Bouches-du-Rhône.

Podawanie:
Zalecane białe, owocowe wina.

Tagi

  •  
Przepisy na dania z serem - znajdź przepis