SEROPEDIA

Mamy już 2866 serów

Skarbiec wiedzy na temat sera, z którego możesz korzystać i który możesz razem z nami współtworzyć. Dodając opisy serów możesz zbierać punkty i wymieniać je na nagrody!

Znasz ciekawy opis - dodaj ser

Ser Alpenkäse

  • Ser Alpenkäse Ser Alpenkäse
  • Ser Alpenkase Ser Alpenkase
Komponenty i wytwarzanie:
Ser Alpenkäse jest to pół twardy ser, wytwarzany z pasteryzowanego mleka krowiego w południowej części Oberösterreich.Ser ten dojrzewa ok 8 tygodni. Wytwarzany jest w kształcie koła lub kostki. Waży ok. 3kg, dostępny jest również w plastrach.

Smak i zapach:
Ser ma gładką strukturę z małymi, sporadycznymi otwaorami. Ma bardzo silny, aromatyczny smak. Ma lekko pomarańczowo-czerwonawą skórkę.
Podobne sery:

Tagi

  •  
Przepisy na dania z serem - znajdź przepis