SEROPEDIA

Mamy już 2866 serów

Skarbiec wiedzy na temat sera, z którego możesz korzystać i który możesz razem z nami współtworzyć. Dodając opisy serów możesz zbierać punkty i wymieniać je na nagrody!

Znasz ciekawy opis - dodaj ser

Ser Allgäuer Limburger

  • Ser Allgäuer Limburger Ser Allgäuer Limburger
  • Ser Allgäuer Limburger Ser Allgäuer Limburger
  • Ser Allgäuer Limburger Ser Allgäuer Limburger
Komponenty i wytwarzanie:
Do produkcji sera Allgäuer Limburger wykorzystywane jest mleko krowie od okolicznych gospodarzy. Ser dojrzewa 3 - 4 tygodnie, w ciągu których nabiera brzoskwiniowej skórki.

Smak i zapach:
Smak sera Allgäuer Limburger jest aksamitny, z posmakiem siana i grzybów.

Pochodzenie:
Pierwotny Limburger produkowany był w Belgi. Allgäuer Limburger pochodzi z Niemiec i wytwarza sie go od 1830 roku. Produkcją zajmuje się Antona Holzinger.

Podawanie:
W Niemczech tradycyjnie z młodymi ziemniakami wiosną. bądź w Saurer Kas –z sosem vinaigrette z oliwą, octem i plasterkami cebuli.
Podobne sery:

Tagi

  •  
Przepisy na dania z serem - znajdź przepis