SEROPEDIA

Mamy już 2866 serów

Skarbiec wiedzy na temat sera, z którego możesz korzystać i który możesz razem z nami współtworzyć. Dodając opisy serów możesz zbierać punkty i wymieniać je na nagrody!

Znasz ciekawy opis - dodaj ser

Ser Allerdale

  • Ser Allerdale Ser Allerdale
Wytwarzanie i komponenty: Allerdale jest serem miękkim, pełnotłustym. Wytwarzany jest z niepasteryzowanego koziego mleka z dodatkiem wegetariańskiej podpuszczki.Zawartość tłuszczu: 45%.

Wygląd i konsystencja: Ser ma bardzo zwartą konsystencję.Wnętrze lekko wilgotne.Skórka naturalna. Do spożycia dozwolony jest taki , który dojrzewał minimum 5 miesięcy i ma kolor bieli. Dostępny jest również ser wędzony w kolorze dębu.
Smak;ma słodkawy  i delikatnie migdałowy.
Podawanie:idealny na kanapki.

Proponowane wina: Beaujolais, Pinot Grigio lub Cava Brut kataloński

Tagi

  •  

Zobacz także:

Przepisy na dania z serem - znajdź przepis