SEROPEDIA

Mamy już 2866 serów

Skarbiec wiedzy na temat sera, z którego możesz korzystać i który możesz razem z nami współtworzyć. Dodając opisy serów możesz zbierać punkty i wymieniać je na nagrody!

Znasz ciekawy opis - dodaj ser

Ser Allegretto

  • Ser Allegretto Ser Allegretto
  • Ser Allegretto Ser Allegretto
  • Ser Allegretto Ser Allegretto
  • Ser Allegretto Ser Allegretto
  • Ser Allegretto Ser Allegretto
  • Ser Allegretto Ser Allegretto
Wygląd i konsystencja:
Allegretto wytwarzany jest z niepasteryzowanego mleka owczego. Około 400 owiec wypasanych na pastwiskach regionu Abitibi Quebec dostarcza bardzo słodkie mleko. Ser ma kształt cylindra, miąższ kremowy, skórkę w kolorze kości słoniowej. Zwarte półtwarde tekstury.

Komponenty i wytwarzanie:

Wytwarzany wyłącznie z mleka owczego, proces dojrzewania Allegretto trwa 120 dni.

Smak i zapach:

Ser świeży o czystym zapachu, pikantny o lekko owocowym smaku, który odzwierciedla jego pochodzenie.

Podawanie:

Ser podaje się z winem Château de Chantegrive lub jako starty do makaronu bądź do sałatki.
Wybrany jako najlepszy ser Quebecu Owcze Sery w 2004r i 2007r.

Wartości odżywcze:

Zawartość tłuszczu - 29%.Wilgotność - 40%.

Tagi

  •  
Przepisy na dania z serem - znajdź przepis