SEROPEDIA

Mamy już 2866 serów

Skarbiec wiedzy na temat sera, z którego możesz korzystać i który możesz razem z nami współtworzyć. Dodając opisy serów możesz zbierać punkty i wymieniać je na nagrody!

Znasz ciekawy opis - dodaj ser

Ser Alhama de Granada

  • Ser Alhama de Granada Ser Alhama de Granada
  • Ser Alhama de Granada Ser Alhama de Granada
  • Ser Alhama de Granada Ser Alhama de Granada
Wytwarzanie i komponenty:
Alhama de Granadato pół-twardy ser wytwarzany z niepasteryzowanego lub pasteryzowanego mleka koziego. Jego nazwa pochodzi od jego obszaru produkcji, w prowincji Granada.

Smak i zapach:
Ser ten ma bardzo kozi zapach, jest tak delikatny że rozpuszcza się w ustach, gdzie pozostawia cierpki posmak.

Wygląd i konsystencja:
Alhama de Granada waży od 1kg do 2kg, ma cylindryczny kształt, ma naturalną, często zwilżana olejem skórkę, wnetrze sera jest nudne w kolorze białym z kiloma niewielkimi otworkami.
Podobne sery:

Tagi

  •  
Przepisy na dania z serem - znajdź przepis