SEROPEDIA

Mamy już 2866 serów

Skarbiec wiedzy na temat sera, z którego możesz korzystać i który możesz razem z nami współtworzyć. Dodając opisy serów możesz zbierać punkty i wymieniać je na nagrody!

Znasz ciekawy opis - dodaj ser

Ser Alfred Le Fermier

  • Ser Alfred Le Fermier Ser Alfred Le Fermier
  • Ser Alfred Le Fermier Ser Alfred Le Fermier
  • Ser Alfred Le Fermier Ser Alfred Le Fermier
  •  Ser Alfred Le Fermier Ser Alfred Le Fermier
  • Ser Alfred Le Fermier Ser Alfred Le Fermier
  • Ser Alfred Le Fermier Ser Alfred Le Fermier
Komponenty i wytwarzanie:
Ser Alfred Le Fermier wytwarzany jest z certyfikowanego ekologicznego surowego mleka krowiego. Prasowany i gotowany. Dojrzewa w okresie od sześciu do ośmiu miesięcy na drewnianych deskach. Waży 5 kg. Pomarańczowa skórka otacza elastyczny miąższ.

Smak i zapach:

Alfred Le Fermier ma kwiecisty smak orzechów laskowych, ma szczególnie giętkie tekstury. Jego pomarańczowa skórka ma ziemisty aromat.

Pochodzenie:

Nazwa sera pochodzi od pradziadka rodziny, która go wytwarza, czyli po Alfredzie Bolduc. Ser wytwarzany jest w Kanadzie w rejonie Eastern Townships, Quebec.

Wartości odżywcze:

Zawartośc tłuszczu wynosi 32%, a wilgotność sera sięga 37%.

Tagi

  •  
Przepisy na dania z serem - znajdź przepis