SEROPEDIA

Mamy już 2866 serów

Skarbiec wiedzy na temat sera, z którego możesz korzystać i który możesz razem z nami współtworzyć. Dodając opisy serów możesz zbierać punkty i wymieniać je na nagrody!

Znasz ciekawy opis - dodaj ser

Ser Alderwood

  • Ser Alderwood Ser Alderwood
  • Ser Alderwood Ser Alderwood
  • Ser Alderwood Ser Alderwood
  • Ser Alderwood Ser Alderwood
  • Ser Alderwood Ser Alderwood
  • Ser Alderwood Ser Alderwood
Wygląd i konsystencja:
Alderwood to półtwardy ser ze skórką płukaną w solance. Skórkę ma cętkowaną w pomarańczowo brązowym odcieniu, co wynika z formy dojrzewania i naturalnej flory na tym obszarze.Komponenty i wytwarzanie:
Wytwarzany jest z niepasteryzowanego mleka krowiego i wegetariańskiej podpuszczki.Smak i zapach:
Ser Alderwood można jeść po 6 tygodniach dojrzewania, wtedy smak jest słodki, łagodny, orzechowy, ale po dłuższym leżakowaniu moc smaku nabiera intensywności. Całkowite jego dojrzewanie wynosi 12 tygodni. Jest dostępny w 370 g.

Tagi

  •  

Zobacz także:

Przepisy na dania z serem - znajdź przepis