SEROPEDIA

Mamy już 2866 serów

Skarbiec wiedzy na temat sera, z którego możesz korzystać i który możesz razem z nami współtworzyć. Dodając opisy serów możesz zbierać punkty i wymieniać je na nagrody!

Znasz ciekawy opis - dodaj ser

Ser Airedale

  • Ser Airedale Ser Airedale
  • Ser Airedale Ser Airedale
  • Ser Airedale Ser Airedale
Wygląd i konsystencja:
Nowoczesny, wiejski, wegetariański, półtwardy ser z mleka krowiego. Cienka, naturalna skorupka ma powłoczkę z czerwonej serowej „farby”. Airedale jest raczej zwarty, niż elastyczny. Jego faktura sytuuje go na granicy pomiędzy serami półmiękkimi i twardymi. Specjalna czerwona serowa „farba” kryje w sobie słoneczno żółte wnętrze i ułatwia serowi wytworzenie prawdziwej głębi smaku.

Smak i zapach:

Ser Airedale jest owocowy, gdy jest jeszcze młody, później nabiera za to pełni aromatu, na który składa się zapach cebuli i daje niezapomniany orzechowy posmak.

Pochodzenie:

Ser był wytwarzany przez Boba Berry’ego dla Whitestone Cheese.

Proponowane wina:

Bob Berry.

Tagi

  •  

Zobacz także:

Przepisy na dania z serem - znajdź przepis