SEROPEDIA

Mamy już 2866 serów

Skarbiec wiedzy na temat sera, z którego możesz korzystać i który możesz razem z nami współtworzyć. Dodając opisy serów możesz zbierać punkty i wymieniać je na nagrody!

Znasz ciekawy opis - dodaj ser

Ser Aiket

  • Ser Aiket Ser Aiket
  • Ser Aiket Ser Aiket
  • Ser Aiket Ser Aiket
Wygląd i konsystencja:
Aiket to ser miękki, solankowy z delikantą pleśniową skórką. Produkowany jest z pasteryzowanego mleka krowiego z podpuszczką wegetariańską. Ma słonawy i lekko gorzki smak. Tekstura sera jest delikatna i gładka. Wyrabiany jest w kształcie okrągłym o wadze ok 200-250g. Dojrzewa przez 4 tygodnie. Kolorystycznie staje się bardzo blady.
Podobne sery:

Tagi

  •  

Zobacz także:

Przepisy na dania z serem - znajdź przepis