SEROPEDIA

Mamy już 2866 serów

Skarbiec wiedzy na temat sera, z którego możesz korzystać i który możesz razem z nami współtworzyć. Dodając opisy serów możesz zbierać punkty i wymieniać je na nagrody!

Znasz ciekawy opis - dodaj ser

Ser Acorn

  • Ser Acorn Ser Acorn
Wygląd i konsystencja:
Acorn to nowoczesny, farmerski ser produkowany w Walii. Niepasteryzowany, jarski, twardy, pochodzi z mleka owczego. Waży 230 gram. Acorn znaczy Żołądź.

Komponenty i wytwarzanie:

Wytwarzany z mleka owczego, dojrzewanie trwa od trzech do sześciu miesięcy.

Smak i zapach:

Ser Acorn roztapia się w ustach, powodując uwolnienie niesamowitych smaków - karmelu, orzechów połączonych z cytrusową świeżością.

Polecane wina:

Karen, Don Ross.

Wartości odżywcze:

Zawartośc tłuszczu wynosi 52%.

Tagi

  •  
Przepisy na dania z serem - znajdź przepis