SEROPEDIA

Mamy już 2866 serów

Skarbiec wiedzy na temat sera, z którego możesz korzystać i który możesz razem z nami współtworzyć. Dodając opisy serów możesz zbierać punkty i wymieniać je na nagrody!

Znasz ciekawy opis - dodaj ser

Ser Acehuche

  • Ser Acehuche Ser Acehuche
  • Ser Acehuche Ser Acehuche
  • Ser Acehuche Ser Acehuche
  • Ser Acehuche Ser Acehuche
  • Ser Acehuche Ser Acehuche
Wygląd i konsystencja:
Ser Acehuche produkowany jest z niepasteryzowanego mleka koziego w Vega de Coria w regionie Estremadura. Jest to ser miękki, jędrny, z naturalną skórką, która jest szorstka i ma pomarańczowo-brązowy kolor. Sam ser ma wnętrze jasnożółte, krążkowy kształt i waży niecały kilogram.

Smak i zapach:
Ser ma nieco cuchnący aromat. Łagodny, maślany smak, który zmienia się w zależności od używanej podpuszczki. Naturalna podpuszczka daje bardziej ostry smak, a przemysłowa - kwaśny.

Tagi

  •  
Przepisy na dania z serem - znajdź przepis