SEROPEDIA

Mamy już 2866 serów

Skarbiec wiedzy na temat sera, z którego możesz korzystać i który możesz razem z nami współtworzyć. Dodając opisy serów możesz zbierać punkty i wymieniać je na nagrody!

Znasz ciekawy opis - dodaj ser

Ser Abbamare

  • Ser Abbamare Ser Abbamare
  • Ser Abbamare Ser Abbamare
Komponenty i wytwarzanie:
Abbamare to ser półmiękki, wytwarzany z mieszanki pasteryzowanego mleka krów i owiec.

Wygląd i konsystencja:
Jego konsystencja jest zwiezła. Ser ten ma niewielką ilość dziurek i białę barwę wewnątrz. Produkowany jest w formie cylindrycznych kręgów. Dojrzewa minimum 20 dni.

Zapach i smak:
Charakteryzuje się on słodkim smakiem, dość intensywnym aromatem i lekko kwaśnym posmakiem.

Podawanie:
Wykorzystywany jest do dań na gorąco, przede wszystkim do wielu tradycyjnych włoskich pizz.

Tagi

  •  

Zobacz także:

Przepisy na dania z serem - znajdź przepis