SEROPEDIA

Mamy już 2866 serów

Skarbiec wiedzy na temat sera, z którego możesz korzystać i który możesz razem z nami współtworzyć. Dodając opisy serów możesz zbierać punkty i wymieniać je na nagrody!

Znasz ciekawy opis - dodaj ser

Ser A Casinca

  • Ser A Casinca Ser A Casinca
  • Ser A Casinca Ser A Casinca
  • Ser A Casinca Ser A Casinca
Wygląd i konsystencja:
Metoda wyrabiania tego sera jest naturalna, dojrzewa on od 45 do 120 dni. Jest to klasyczny kozi ser, delikatny i zdecydowany. Pochodzi on z Casinca, regionu Korsyki, gdzie klimat jest łagodny. A Casinca (Casinca), to ser o bardzo mocnym wyglądzie, zapachu i smaku - nie dla każdego.

Komponenty i wytwarzanie:

Kiedy ser dojrzewa, nabiera coraz bardziej orzechowej nuty. Casinca ma cierpki, lekko słony smak. Mleko kóz zyskuje na jakości dzięki terenom porośniętym ziołami, na których wypasane są kozy. Waży 400 gram.

Podawanie:
Wino białe najbardziej pasujące to Muscat du Cap Corse (Muscat grapes). Świetnie nadaje się do sałatki z owoców morza.

Tagi

  •  

Zobacz także:

Przepisy na dania z serem - znajdź przepis