SEROPEDIA

Mamy już 2866 serów

Skarbiec wiedzy na temat sera, z którego możesz korzystać i który możesz razem z nami współtworzyć. Dodając opisy serów możesz zbierać punkty i wymieniać je na nagrody!

Znasz ciekawy opis - dodaj ser

Pomoc

W tym miejscu znajdziesz odpowiedzi na najczęściej zadawane pytania związane z Seropedią.

O seropedii

Dlaczego warto?
Dzięki uczestnictwie w tym wyjątkowym projekcie, masz szansę dzielić się swoją wiedzą i dowiedzieć się wszystkiego na temat serów z całego świata. Poznawaj unikalne sposoby tworzenia serów, ich smaki, kształty i pochodzenie oraz kulturę jedzenia.

To wszystko znajdziesz w jednym miejscu - właśnie tutaj. Zacznij przygodę już teraz.
Jak zacząć?
Jeśli interesuje Cię historia, smaki i rodzaje sera i chcesz wziąć udział w tworzeniu pierwszej i największej encyklopedii poświęconej tematyce sera w Polsce możesz zacząć już teraz.

W pierwszej kolejności zarejestruj się w naszym serwisie. Rejestracja jest łatwa i szybka. Wystarczą Ci podstawowe dane takie jak adres mailowy, nick i hasło do logowania się w serwisie. Link do rejestracji znajdziesz na każdej stronie w prawym górnym rogu. Po zarejestrowaniu, postępuj zgodnie z instrukcją.

Po rejestracji możesz zaczynać.

Chcę współtworzyć Seropedię

Jak edytować artykuł?
Wejdź na dowolny artykuł, który chcesz wyedytować. Na górze, powyżej treści znajdziesz przycisk "EDYTUJ ARTYKUŁ", który kliknij.

Po kliknięciu pokaże Ci się strona, która umożliwi Ci edycję tytułu jak i jego treści. Edycja tagów odbywa się na zasadzie dodania, edycji pojedynczych słów, które należy oddzielić przecinkami.
Edycja kategorii odbywa się na bazie obecnych i z góry zdefiniowanych słów.
Pod każdym artykułem można dodać zdjęcia w formacie *.jpg i nie przekraczające wagi 200kb.

Po edycji wybranych elementów artykułu należy zatwierdzić zmiany poprzez kliknięcie na przycisk "DODAJ".

Zmiany, które zostały przez Ciebie wprowadzone, pojawią się na stronie po ich akceptacji przez moderatora serwisu.
Jak dodać artykuł?
W dowolnym miejscu w Seropedii, na górze, powyżej treści znajdziesz przycisk "DODAJ ARTYKUŁ", który kliknij.

Po kliknięciu pokaże Ci się strona - formularz, która umożliwi Ci dodanie tytułu artykułu jak i jego treści.

Dodanie tagów nie jest obowiązkowe i odbywa się ono na zasadzie wpisania pojedynczych słów, które należy oddzielić przecinkami.

Wybór kategorii odbywa się na bazie obecnych i z góry zdefiniowanych słów.
Pod każdym artykułem można dodać zdjęcia w formacie JPG i nie przekraczające wagi 200kb.

Po dodaniu wybranych elementów artykułu należy zatwierdzić zmiany poprzez kliknięcie na przycisk "DODAJ".

Artykuł, który został przez Ciebie wprowadzony, pojawi się na stronie po jego akceptacji przez moderatora serwisu.
Jak formatować artykuł?
Artykuły w Seropedii mają określony format, a ich treść jest podzielona nagłówkami w następującej kolejności:

  • Wygląd i konsystencja:
  • Komponenty i wytwarzanie:
  • Smak i zapach:
  • Pochodzenie:
  • Podawanie:
  • Wartości odżywcze:
Wprowadzenie takiego formatowania ma na celu zwiększenie czytelności treści i uporządkowanie zawartości serwisu.

Jak dodawać zdjęcia?
Dodanie zdjęć do istniejących w Seropedii artykułów jest możliwe przy wykorzystaniu dwóch przycisków.

Zdjęcie można dodać klikając z poziomu widoku artykułu w przycisk "DODAJ ZDJĘCIE" lub klikając w przycisk "EDYTUJ ARTYKUŁ".

Po kliknięciu w dowolny z podanych wyżej przycisków przechodzimy do edycji artykułu, gdzie na dole strony znajduje się miejsce do wgrania zdjęcia. Do każdego zdjęcia można dopisać tytuł czy nazwę.

Po wgraniu zdjęcia należy kliknąć przycisk "DODAJ".

Zdjęcie, które zostało przez Ciebie wprowadzone, pojawi się na stronie po jego akceptacji przez moderatora serwisu.

Zdjęcia można wgrywać tylko w formacie JPG i nie przekraczające wagi 200kb.

Tagi

  •  
Przepisy na dania z serem - znajdź przepis