SEROPEDIA

Mamy już 2866 serów

Skarbiec wiedzy na temat sera, z którego możesz korzystać i który możesz razem z nami współtworzyć. Dodając opisy serów możesz zbierać punkty i wymieniać je na nagrody!

Znasz ciekawy opis - dodaj ser

Ostatnio edytowane artykuły

  • Ser królewski Ser Królewski

    Wygląd i konsystencja:Ser Królewski wytwarzany jest z pasteryzowanego mleka krowiego. Jest to żółty ser, który posiada duże otwory. Sprzedawany jest w blokach od 3-4 kg lub w plasterkach. Ser zawiera ...

    Opis sera
  • Ser  Yorkshire Blue Yorkshire Blue

    Wygląd i konsystencja:Yorkshire Blue jest tradycyjnym, jarskim, krowim serem. Stworzony przez Judy Bell, według tradycyjnych metod z początku XI-go wieku. Dostępnych jest kilka wersji tego sera, rozró...

    Opis sera
  • Patros

    Ser solankowy Patros to produkty najwyższej jakości - produkowane tradycyjnymi metodami według oryginalnej receptury z mleka krowiego. Niepowtarzalnego charakteru nadają mu także starannie dobrane dod...

    Opis sera
  • biało-czerwony Topiony Hochland

    Sery topione Hochland już od wielu lat wywołują zadowolenie i uśmiech na twarzach wielu smakoszy serów. Pyszne serki Hochland kierowane są do całych rodzin. Bogaty asortyment serów topionych zaspokoi ...

    Opis sera
  • biało-czerwony Topiony biało-czerwony

    Mistrzostwa Europy w Piłce Nożnej już za moment, a Polska jako współorganizator i uczestnik, z pewnością dostarczy wiele pozytywnych emocji.Z tej okazji, specjalnie na EURO 2012, asortyment serów topi...

    Opis sera
  • Ser Plateau de Herve Plateau de Herve

    Wygląd i konsystencja: Ten lekko prasowany ser ma jasnożółty miąższ o kremowej konsystencji. Okres dojrzewania wynosi od dwóch do trzech miesięcy.W czasie dojrzewania regularnie obmywany w solance.Zaw...

    Opis sera
  • Neteling     Neteling

    Wygląd i konsystencja: ser z surowego mleka koziego.Produkowany w kształcie piramid na bazie 10 cm. i wysokości od 13 do 14, o wadze 500g.Najpierw twaróg przechowywany jest w temp.21 stopni,nastepnie ...

    Opis sera
  • Bio Bleu Belge     Bio Bleu Belge

    Wygląd i konsystencja: półtwardy ser z plamkami  niebieskiej pleśni i pokryty naturalną skórką.Produkowany z surowego krowiego mleka z dodatkiem podpuszczki i soli morskiej.Zawartość tłuszczu: 45%.Kon...

    Opis sera
  • Ser Fromage de Herve Fromage de Herve

    Wygląd i konsystencja:Fromage de Herve to ser miękki, o wewnętrznej gładkiej i jędrnej strukturze. Ser jest wytwarzany z surowego lub pasteryzowanego krowiego mleka.Niektóre z nich są wykonane  z doda...

    Opis sera
  • Merlijn    Merlijn

    Wygląd i konsystencja: ser pleśniowy koziego mleka.Konsystencja miękka i przyjemna,pokryta nalotem białej pleśni.Zawartość tłuszczu: 56%.Dojrzewa 10 - 12 dni.Obmywany solanką.Jest sprzedawany w formie...

    Opis sera

Tagi

  •  
Przepisy na dania z serem - znajdź przepis