SEROPEDIA

Mamy już 2866 serów

Skarbiec wiedzy na temat sera, z którego możesz korzystać i który możesz razem z nami współtworzyć. Dodając opisy serów możesz zbierać punkty i wymieniać je na nagrody!

Znasz ciekawy opis - dodaj ser

Alfabetyczny indeks serów:

Szukasz interesujących serów? Sprawdź indeks.

  • Ser Zabici Zabici

    Wygląd i konsystencja:Jego faktura jest miękka i niespójna w kolorze białym, bez skórki. Posiada słodki mleczny smak. Produkowany jest w różnych rozmiarach i kształtach a jego waga waha sie od 150- 90...

    Opis sera
  • Zależok Ser domowy Zależok - Ser domowy

    Wygląd i konsystencja:Zależok, ma konsystencje sera topionego, ciągnąca się delikatnie, mazista i z ziarenkami kminku.W gospodarstwach rolnych, znajdujących się na terenie Śląska Cieszyńskiego dbano o...

    Opis sera
  • Ser Zama Zama

    Wygląd i konsystencja:Zama to ser produkowany z mleka koziego. Ser pochodzi z Ameryki Południowej. Ser ten jest biały i bardzo podobny do sera Feta. Jest miękki, delikatny i gładki, łatwo się rozsmaro...

    Opis sera
  • Ser Zamorano Zamorano

    Wygląd i konsystencja:Zamorano jest twardym serem z surowego mleka owiec rasy Churra i Castellana. Jego kształt jest cylindryczny. Skórka jest wyraźna z odciśniętym kłosem, ciemna ze względu na dojrze...

    Opis sera
  • Ser Grana Padano Zanetti Grana Padano

    Wygląd i konsystencja:Ser podpuszczkowy, dojrzewający, twardy, do tarcia. Miąższ sera o małych okrągłych oczkach lub bez oczek. Grana oznacza dosłownie tyle, co ziarnisty i granulowany, ponieważ ser m...

    Opis sera
  • Ser Zanetti Parmigiano Reggiano Zanetti Parmigiano Reggiano

    Wygląd i konsystencja:Zanetti Parmigiano Reggiano to Serowy Król, jeden z najszlachetniejszych włoskich produktów. Jest to ser półtłusty. Waga pojedynczych kręgów mieści się w granicach 22-44 kg. Dojr...

    Opis sera
  • Ser Zazriuska Parenica Zazriuska Parenica

    Wygląd i konsystencja:Ser ma postać pięknie zwiniętej z pasków sera - różyczki.Na etykiecie widniał napis Zazriuska Parenica. Parenica kojarzy się  z góralską parzenicą. Ser jest pyszny, podobny do sz...

    Opis sera
  • Ser Zdenka Zdenka

    Wygląd i konsystencja:Zdenka to miękki , kremowy ser, wytwarzany w kształcie koła. Ser  do sprzedaży owijany jest w specjalny papier i pakowany w drewniane pudełko.Komponenty i wytwarzanie:Ser Zdenka ...

    Opis sera
  • Ser Ziegenfrischkäse Cabri au Piment d`Espelette Ziegenfrischkäse Cabri au Piment d`Espelette

    Wygląd i konsystencja:Wytwarzany w małych kołach o wadze 200 gram ze skórką obsypaną papryczką chili. Sprzedawany na drewnianej podstawce w kształcie kwiatu.Komponenty i wytwarzanie:Produkcja sera odb...

    Opis sera
  • Ser Zigher Zigher

    Wygląd i konsystencja:Ser Zigher produkowany jest z koziego mleka, w kilku miejscach prowincji Belluna. Jest to ziołowy ser, często spozywany. Nie posiada skórki. Najczęstszym ziołem stosowanym do teg...

    Opis sera
  • Ser Zikko Zikko

    Wygląd i konsystencja:Zikko to ser wytwarzany w kształcie koła, pokryty białą skórką z woskowiny. Produkowany z mleka koziego i posiada żółtą naturalną skórkę. Propozycja dla koneserów sera.Smak i zap...

    Opis sera
  • Ser Zillertaler Gold Zillertaler Gold

    Wygląd i konsystencja:Ser Zillertaler Gold jest produkowany w blokach o wymiarach 35cm x 9,5 cm x 9,5 cm. Ser waży 3kg. Jest to ser wedzony, twardy. Wnętrze żółte z dużymi dziurami, skórka brązowa.Kom...

    Opis sera
  • zumelle ser Zumelle

    Wygląd i konsystencja:Ser Zumelle wytwarzany jest z niepasteryzowanego mleka krów Alpina Bruno. Jest to serpół-gotowany i pół-twardy. Ma gładką, biało-żółtą skórkę i żółte wnętrze z nieregularnymi otw...

    Opis sera

Tagi

  •  
Przepisy na dania z serem - znajdź przepis