SEROPEDIA

Mamy już 2866 serów

Skarbiec wiedzy na temat sera, z którego możesz korzystać i który możesz razem z nami współtworzyć. Dodając opisy serów możesz zbierać punkty i wymieniać je na nagrody!

Znasz ciekawy opis - dodaj ser

Alfabetyczny indeks serów:

Szukasz interesujących serów? Sprawdź indeks.

  • Ser Yarg Yarg

    Wygląd i konsystencja:Yarg to półtwardy ser produkowany z mleka krowiego. Przed rozpoczęciem dojrzewania ser ten jest dokładnie owijany w liście pokrzywy, które pozostają nadal jadalne choć są na sple...

    Opis sera
  • Ser Yarra Valley Pyramid Yarra Valley Pyramid

    Wygląd i konsystencja:Yarra Valley Pyramid, jest australijskim współczesnym, świeżym, farmerskim serem. Ser produkowany z koziego mleka o miękkich teksturach. Podobny do sera Sainte-Maure. Ten ser ma...

    Opis sera
  • Yerba Santa Shepherd's Cheese

    Wygląd i konsystencja:Yerba Santa Shepherd's to twardy ser z niepasteryzowanego mleka kóz, nowoczesny, ręcznie wykonany o naturalnej skórce, grubej, twardej, nieco tłustej. Yerba Santa jest bardzo tw...

    Opis sera
  • Ser Yerba Santa Shepherd’s Cheese Yerba Santa Shepherd’s Cheese

    Pochodzenie: Yerba Santa Shepherd’s Cheese jest wytwarzany w Stanie Kalifornia, na farmie w pobliżu Clear Lake. Jest regularnym zwycięzcą w kategorii serów twardych na dorocznym spotkaniu Amerykańsk...

    Opis sera
  • Ser Yoav Yoav

    Wygląd i konsystencja:Yoav (Caprino) jest włoskim serem w kształcie dziennika wytworzony z koziego mleka. Jest to ser półtwardy. Yoav produkowany jest z pieprzem pepatto (czarnym lub białym) lub z czo...

    Opis sera
  • Ser  Yorkshire Blue Yorkshire Blue

    Wygląd i konsystencja:Yorkshire Blue jest tradycyjnym, jarskim, krowim serem. Stworzony przez Judy Bell, według tradycyjnych metod z początku XI-go wieku. Dostępnych jest kilka wersji tego sera, rozró...

    Opis sera

Tagi

  •  
Przepisy na dania z serem - znajdź przepis