SEROPEDIA

Mamy już 2866 serów

Skarbiec wiedzy na temat sera, z którego możesz korzystać i który możesz razem z nami współtworzyć. Dodając opisy serów możesz zbierać punkty i wymieniać je na nagrody!

Znasz ciekawy opis - dodaj ser

Alfabetyczny indeks serów:

Szukasz interesujących serów? Sprawdź indeks.

  • Ser Wabash Cannonball Wabash Cannonball

    Wygląd i konsystencja:Tekstura jest gęstsza i bardziej sucha niż w świeżym Chevre. Ma delikatną skórkę z popiołu i pleśni. Popiołowa powłoka chroni powierzchnię sera i zachęca do dojrzewania w środku....

    Opis sera
  • Ser Waimata Farmhouse Blue Waimata Farmhouse Blue

    Wygląd i konsystencja:Jest śmietankowy, ale nie jest ani bogaty, ani ostry. Ma kształt cylindra oraz lepką naturalną skórkę, poplamioną gdzieniegdzie szarą i niebieską pleśnią.Pochodzenie:Waimata Farm...

    Opis sera
  • Ser Walder Walder

    Wygląd i konsystencja:Walder to miękki nadający sie do cięcia ser wytwarzany w kształcie koła o żółtym wnętrzu. Posiada nierównomiernie rozłożone dziurki wielkości ziaren grochu. Dojrzewa około 140 dn...

    Opis sera
  • Ser Wanna Blue Wanna Blue

    Wygląd i konsystencja:Wanna Blue to kremowy, gładki ser pleśniowy z równomiernie rozmieszczonymi niebieskimi żyłkami. Ma cylindryczny kształt.Komponenty i wytwarzanie:Wytwarzany z niepasteryzowanego m...

    Opis sera
  • Ser Wardhall Wardhall

    Wygląd i konsystencja:Wardhall to ser pleśniowy. Wnętrze kremowe z przerostami pleśni. Ma kształt koła. Skórka nieregularna pokryta białą pleśnią. Wyprodukowany z mleka koziego. Produkowany  w Wielkie...

    Opis sera
  • Ser Wasabi Beemster's Gouda Wasabi Beemster's Gouda

    Wygląd i konsystencja: Wnętrze ma w kolorze kości słoniowej gładkie i kremowe z małymi dziurkami. Wytwarzany w kształcie koła o wadze 5 i 10 kg. Pokryty jest żółtą woskowiną.Smak i zapach Pikantny a...

    Opis sera
  • Ser Washed Rind Washed Rind

    Wygląd i konsystencja:Washed Rind to ser półmiękki z pomarańczową skórką, lepką w dotyku. Zawiera sładowe ilości niebieskiejpleśni. Ser posiada biało-szary nalot na swej powierzchni. Jest to ser zpóź...

    Opis sera
  • Ser Waterloo Waterloo

    Wygląd i konsystencja:Jest to wegetariański, półmiękki ser wytwarzany z niepasteryzowanego mleka krowiego krów rasy Guernsey. Produkuje się go w kołach o wadze 750 gram.Komponenty i wytwarzanie:Proces...

    Opis sera
  • Ser Watou Watou

    Wygląd i konsystencja:Ser Watou wytwarzany jest z pasteryzowanego mleka krowiego. Dojrzewa przez 4 tygodnie. Ser ma kremową konsystencję i jest w kształcie cylindra o średnicy 22 cm. Sorka sera jest k...

    Opis sera
  • Wavreumont  www.mundoquesos.com Wavreumont

    Wygląd i konsystencja: Wavreumont to organiczny ser wytwarzany w kształcie cylindrycznym. Nazwa sera to hołd dla klasztoru Remacle w pobliżu miasta Werbomont. Pół-miękki Wavreumont, posiada wnętrze w...

    Opis sera
  • Ser Wealdway Wealdway

    Wygląd i konsystencja:Wealdway to ser miękki, gładki. Ser w kolorze białym, dostępny również pokryty nasionami lub ziołami. Ser o długości 14cm i szerokości 5,5cm.  Waży ok. 150g. Wytwarzany z mleka k...

    Opis sera
  • Ser Wedmore Wedmore

    Wygląd i konsystencja:Wedmore - ser twardy w kształcie koła o masie 2kg.Średnica 17cm, wysokość 7,5 cm. Wnętrze w kolorze jasno - żółtym z widocznym pasmem szczypiorku. Są dwie wersje naturalna i wędz...

    Opis sera
  • Ser Weinkäse Weinkäse

    Wygląd i konsystencja:Weinkäse to miękki ser produkowany z mleka krowiego, pasteryzowanego, zawierający 45% tłuszczu. Wytwarzany w formie krążka o średnicy ok. 6 cm. Ser o miąższu jasnożółtym do bursz...

    Opis sera
  • Ser Weisslacker Bierkase Weisslacker Bierkase

    Wygląd i konsystencja:Jest to mały serek z białą, jakby woskowaną skórką i ma zwartą konsystencję oraz pikantny kojarzący się z bekonem smak. Dojrzewa równomiernie w całej swej masie przez siedem mies...

    Opis sera
  • Ser Wellington Wellington

    Wygląd i konsystencja:Wellington to angielski ser, wytwarzany w sposób podobny do technologii sera Cheddar.Komponenty i wytwarzanie:Z uwagi na jego fakturę, należy go zaliczyć do serów twardych. Jest ...

    Opis sera
  • Ser Wensleydale Wensleydale

    Wygląd i konsystencja:Wensleydale to tradycyjny, twardy ser. Ma kształt cylindra otoczonego naturalną skórką. Istnieją dwa rodzaje brytyjskiego klasycznego sera Wensleydale: White - biały, w kształcie...

    Opis sera
  • Ser Wensleydale with Apricots Wensleydale with Apricots

    Wygląd i konsystencja: Wensleydale with Apricots, to inaczej ser Wensleydale z Brzoskwiniami. Ręcznie robiony, tradycyjny ser Wensleydale, produkowany z mleka krowiego. Ser jest świeży. Młody ser ...

    Opis sera
  • Ser Westberg Westberg

    Wygląd i konsystencja:Westberg to klasyczny półtwardy, żółty ser z dużymi dziurami. Jest to prawdziwy holenderski ser typu Maasdam. Wytwarzany w kształcie koła, pokryty zieloną woskowiną, waży conajmn...

    Opis sera
  • Ser Westcombe Westcombe

    Wygląd i konsystencja:Westcombe - ser twardy. Średnica sera to 25cm, wysokość 25cm, waga 24kg. Skóra sera w kolorze płóciennym, wnętrze jasnożółte. Produkowany z pasteryzowanego mleka krowiego z dodat...

    Opis sera
  • Ser West Country Farmhouse Cheddar West Country Farmhouse Cheddar

    Komponenty i wytwarzanie:Kształt cylindryczny. Kształt sera regularny, bez pęknięć. Wnętrze zwarte w kolorze żółtym.Wytwarzany z mleka pochodzącego od krów Denhay z dodatkiem podpuszczki od 1959 w Mar...

    Opis sera

Tagi

  •  
Przepisy na dania z serem - znajdź przepis