SEROPEDIA

Mamy już 2866 serów

Skarbiec wiedzy na temat sera, z którego możesz korzystać i który możesz razem z nami współtworzyć. Dodając opisy serów możesz zbierać punkty i wymieniać je na nagrody!

Znasz ciekawy opis - dodaj ser

Alfabetyczny indeks serów:

Szukasz interesujących serów? Sprawdź indeks.

  • www.foodsubs.com/Chessoft.html Vacherin - Fribourgeois

    Wygląd i konsystencja:Dwudziestopięciofuntowy (jedenastokilogramowy) szwajcarski ser o miękkiej, gładkiej konsystencji.Komponenty i wytwarzanie:Pasteryzowane mleko szczepione jest bakteriami i uzupełn...

    Opis sera
  • Ser Vacherin Mont d`Or Vacherin Mont d`Or

    Wygląd i konsystencja:Vacherin Mont d`Or jest miękki, o pofalowanej skórce, z białą pleśnią. Ser Vacherin Mont d`Or wyglądem przypomina Camembert, jednak jest od niego bardziej miękki. Miąższ serka je...

    Opis sera
  • Valbon Camembert z ziołami Valbon

    Sery pleśniowe Valbon to jedna z marek wchodzących w skład asortymentu Hochland Polska. Produkt podbija serca, a raczej podniebienia polskich konsumentów już od ponad 10 lat.Miłośnicy serów Valbon cen...

    Opis sera
  • Ser Valdeon Valdeón

    Wygląd i konsystencja:Valdeón jest bogaty i kremowy wytwarzany w południowo- zachodniej prowincji Leon w północnej części regionu Asturii. Koła Valdeón są pakowane w liście jawora, które przyczyniają ...

    Opis sera
  • Ser Valdeteja Valdeteja

    Wygląd i konsystencja: Valdeteja - ser ten jest z niepasteryzowanego mleka koziego. Produkowany w dziedzinie Arintero, Montuero, Noceda i Valdeteja od póznej zimy do wczesnego lata. Dojrzewa przez c...

    Opis sera
  • Ser Val-Dieu Val-Dieu

    Wygląd i konsystencja: ser z pasteryzowanego mleka krowiego.Tekstura sera miękka,elastyczna,jasnożółta.Skórka naturalna,cienka i tłusta.Dojrzewa 3 tygodnie.Dostępne w różnych rozmiarach i formatach 2...

    Opis sera
  • Ser Valencay Valencay

    Wygląd i konsystencja:Francuski ser Valencay pokryty jest popiołem drzewnym. Gdy ser jest jeszcze młody, przez popiół można jeszcze dostrzec białą masę serową. Ser jest miękki, jędrny i wilgotny. Stop...

    Opis sera
  • Ser Valligiano Valligiano

    Wygląd i konsystencja:Valligiano ma kształt koła o średnicy około 30 cm i grubości ok. 7 cm. Skorupa sera jest cienka, jasnożółta i lekko szorstkawa ponieważ ser dojrzewa na płótnie. Dojrzewanie sera ...

    Opis sera
  • Ser Valmontana Valmontana

    Wygląd i konsystencja: Valmontana posiada kształt cylindryczny o wadze około 12 kg, płaskiej powierzchni o średnicy 38 cm  i wysokości ok. 8 cm. Skorupa jest gładka, naturalnie brązowa. Miąższ jest el...

    Opis sera
  • Ser Valtellina Casera Valtellina Casera

    Wygląd i konsystencja:Valtellina Casera to ser wykonany z półtłustego mleka krowiego. Ma kształt cylindryczny. Ser produkowany z mleka tradycyjnych ras krów. Skóra i wnętrze jest kompaktowe i o jasnoż...

    Opis sera
  • Ser Van Dijk Aged Chevre Van Dijk Aged Chevre

    Wygląd i konsystencja:Ser Van Dijk Aged Chevre jest wytwarzany w kształcie koła. Posiada białą mase serową  pokrytą cienką białą skórą. Zawiera nieliczne dziury. Dojrzewa ponad 6 miesięcy.Komponenty i...

    Opis sera
  • Ser Vaquero Blue Vaquero Blue

    Wygląd i konsystencja:Ser Vaquero Blue ma rustykalne, grube ciasto i jasnożółte wnętrze. Kora w kolorze beta-karotenu (pomarańczowo-czerwony).Komponenty i wytwarzanie: Vaquero Blue produkuje się w g...

    Opis sera
  • Ser Vastedda della Valle del Belice DOP Vastedda della Valle del Belice DOP

    Wygląd i konsystencja:Vastedda della Valle del Belice DOP to ser wytwarzany w kształcie spłaszczonego cylindra o wadze od 0,5kg  do o,70 kg, średnica  koła od 15cm do 17 cm, wysokośc  od 3cm - 4 cm. W...

    Opis sera
  • Ser Vasterbottenost Vasterbottenost

    Wygląd i konsystencja:Jest najczęściej produkowany w kształcie osiemnasto kilowego koła, z gładką, woskowaną na pomarańczowo skórką.Komponenty i wytwarzanie:Wytwarzany z pasteryzowanego mleka krowiego...

    Opis sera
  • Ser Vasterbottensost Vasterbottensost

    Wygląd i konsystencja:Ser Vasterbottensost jest okrągły, z gładką, woskową skórą, koloru pomarańczowego, z racji ogromych (często 40 kilogramowych krążków) nazywamy królem szwedzkich serów. Vasterbott...

    Opis sera
  • Ser Venaco Venaco

    Wygląd i konsystencja:Ser Venaco jest wytwarzany z mieszaniny owczego i koziego mleka, i zwykle ma okrągły kształt. Jest to ser miękki.Komponenty i wytwarzanie:Okres dojrzewania sera wynosi około dwóc...

    Opis sera
  • Ser Vendomois Vendomois

    Wygląd i konsystencja:Okrągły ser z mleka koziego o naturalnej skórce pokrytej proszkiem węgla drzewnego.Komponenty i wytwarzanie:Smak sera jest lekko kwaśny, a okres dojrzewania wynosi około dziesięc...

    Opis sera
  • Ser Vene Juust Vene Juust

    Wygląd i konsystencja:Vene Juust to ser półtwardy. Nazwa w tłumaczeniu na język polski to "ser rosyjski ". Dostępne opakowania: w kawałku, plasterki, i małe pojemniki. 100g produktu zawier...

    Opis sera
  • Ser Vento d'Estate Vento d'Estate

    Wygląd i konsystencja:Vento d'Estate to twardy ser z drobnymi dziurami, o słomkowej barwie, kruchy i nieco ziarnisty. Waży prawie 300 gram. Wytwarzany jest w kształcie koła o wysokości 3 cm. Nazwę ser...

    Opis sera
  • Ser Vento di Estate Cheese Barricato al Fieno Vento di Estate Cheese Barricato al Fieno

    Wygląd i konsystencja:Vento di Estate Cheese Barricato al Fieno jest wykonany z pasteryzowanego mleka krowiego w kształcie koła. Tekstury półmiękkie o zabarwieniu kości słoniowej. Pokryty cienką skórą...

    Opis sera

Tagi

  •  
Przepisy na dania z serem - znajdź przepis