SEROPEDIA

Mamy już 2866 serów

Skarbiec wiedzy na temat sera, z którego możesz korzystać i który możesz razem z nami współtworzyć. Dodając opisy serów możesz zbierać punkty i wymieniać je na nagrody!

Znasz ciekawy opis - dodaj ser

Alfabetyczny indeks serów:

Szukasz interesujących serów? Sprawdź indeks.

  • Ser U Bel Fiuritu U Bel Fiuritu

    Wygląd i konsystencja:Jest kruchy na zewnątrz i bardzo ostry. Jest płukany w brandy co nadaje mu zapach i posmak amoniaku. Wewnątrz jest niesamowicie kremowy i lepki.Komponenty i wytwarzanie:Ser U Bel...

    Opis sera
  • Ser Ubriaco Ubriaco

    Wygląd i konsystencja:Ubriaco to tradycyjny, twardy ser z Trydentu wytwarzany z mleka krowiego. Ser ma jędrną, kruchą, ale jednocześnie luźną fakturę, która jest dość mokra. Posiada charakterystyczną ...

    Opis sera
  • Ser Ubriaco Rosso Trev Ubriaco Rosso Trev

    Wygląd i konsystencja: Ubriaco Rosso Trev jest wytwarzany w kształcie cylindrycznym ser płukany czerwonym winem, które nadaje skórce sera fioletowe zabarwienie. Komponenty i wytwarzanie: Ser Ubri...

    Opis sera
  • Ser Ulloa Ulloa

    Wygląd i konsystencja:Ser Ulloa jest podobny do sera Tetilla, różniącym się od niego jedynie kształtem.Komponenty i wytwarzanie:Ser wytwarzany na bazie surowego lub pasteryzowanego mleka krowiego, któ...

    Opis sera
  • Ser Uniekass Uniekaas

    Wygląd i konsystencja:UnieKaas Hollandse Chevre jest przygotowywany w tradycyjny sposób z pełnego, pasteryzowanego mleka koziego według recepty bazującej na produkcji sera Gouda.Komponenty i wytwarzan...

    Opis sera
  • Ser U Pecurinu U Pecurinu

    Komponenty i wytwarzanie:Dojrzewanie sera U Pecurinu odbywa się w suszarni i trwa od 45 do 120 dni. Ser jest sprzedawany w formacie krążka o średnicy 11 cm i wadze 400 g.Smak i zapach:Ser jest miękki ...

    Opis sera
  • Ser Urdă Urdă

    Wygląd i konsystencja:Urdă (wymowa ) jest serem pochodzenia Rumuńskiego. To biały, świeży ser o kruchej teksturze. Proces robienia jest podobny do tworzenia sera Ricotta. W niektórych regionach, sma...

    Opis sera
  • Ser Urgelia Urgelia

    Wygląd i konsystencja: Kremowa tekstura otoczona jest naturalną skórką. Miąższ półmiękki posiada liczne, małe oczka i jest koloru kości słoniowej. Zwany także Queso de l'Alt Urgell, bądź Urgell. K...

    Opis sera
  • Ser Urtaler Urtaler

    Wygląd i konsystencja:Urtaler to twardy ser o żółtym miąższu i złotej skórce z nieregularnymi oczkami.Komponenty i wytwarzanie:Urtaler jest wykonany z najlepszego mleka Bergbauern i produkowany w star...

    Opis sera

Tagi

  •  
Przepisy na dania z serem - znajdź przepis