SEROPEDIA

Mamy już 2866 serów

Skarbiec wiedzy na temat sera, z którego możesz korzystać i który możesz razem z nami współtworzyć. Dodając opisy serów możesz zbierać punkty i wymieniać je na nagrody!

Znasz ciekawy opis - dodaj ser

Alfabetyczny indeks serów:

Szukasz interesujących serów? Sprawdź indeks.

  • Ser Saaland Pfarr Saaland Pfarr

    Komponenty i wytwarzanie:Oto smakowa odmiana sera Prastost. Uzyskuje się ją poprzez płukanie oryginalnego sera Prastost w whisky. Dojrzewanie trwa 12 miesięcy w chłodnej i wilgotnej piwnicy. Whisky je...

    Opis sera
  • Ser Saanenkaese Saanenkaese

    Wygląd i konsystencja:Ser w kształcie koła o naturalnej, bardzo twardej skórce – szczotkowanej i oliwionej. Waży od 6 do 12kg. Saanen jest bardzo twardym i kruchym serem, z ciemno żółtym miąższem, któ...

    Opis sera
  • Ser Sablé du Boulonnais Sablé du Boulonnais

    Wygląd i konsystencja: Znany również jako Vieux-Boulogne. Produkowany w pobliżu Bologni. Ser Sablé du Boulonnais ma mocny zapach. Produkcja jest tylko na małą skalę. Skórka, którą przemywa się piwem...

    Opis sera
  • Ser Sabot de Blanchette Sabot de Blanchette

    Wygląd i konsystencja:Ser Sabot de Blanchette jest wytwarzany w kształcie piramidy z gruba pleśniową skórą. Posiada miękką i aksamitną konsystencje. Waży 150 gram. Posiada na skórce niebieskie plamki ...

    Opis sera
  • Ser Saenkanter Saenkanter

    Smak i konsystencja:Saenkanter należy do grupy serów twardych.Jest kruchy,a w smaku pikantny i słodki. Posiada bogaty aromat.Wytwarzanie:Ten rodzaj goudy produkowany jest zmleka krowiego w Holandii....

    Opis sera
  • Ser Safed Safed

    Komponenty i wytwarzanie:Ser  wytwarzany ze świeżego mleka owczego. Owce dojone są ręcznie, gdyż miejscowość Safed to bardzo duchowne miejsce i według ich tradycji należy dbać o ludzkie traktowanie ow...

    Opis sera
  • Ser Saga Saga

    Wygląd i konsystencja:Saga jest serem kremowym, z dodatkiem niebieskiej pleśni oraz jadalną skórką pokrytą białą pleśnią. Struktura sera jest miękka i delikatna podobnie jak Brie. Ser dojrzewa około 6...

    Opis sera
  • Ser Sage Derby Sage Derby

    Wygląd i konsystencja:Sage Derby to osobliwy angielski ser półtwardy o marmurkowym zielono-żółtym przekroju i subtelnym ziołowym smaku. Swą zieleń zawdzięcza dodatkowi szałwii i barwników. Żyłki przes...

    Opis sera
  • Ser Sahagún Sahagún

    Wygląd i konsystencja:Ser Sahagún ma kształt cylindryczny.Znany również jakoQueso Piniella.Jest to ser twardy. Ma twardą, gładką skórę. Wnętrze z dziurami. Jest produkowany z niepasteryzowanego mleka ...

    Opis sera
  • Ser    Saingorlon Saingorlon

    Wygląd i konsystencja:Saingorlon to ser podpuszczkowy, dojrzewający, miękki, robiony z mleka krowiego we Francji w regionieRhone-Alpes. Ser o kształcie cylindrycznym  o średnicy od 25-30 cm i wysokośc...

    Opis sera
  • Ser Saint Agur Saint Agur

    Wygląd i konsystencja:Saint Agur to średnio silny kremowy ser pleśniowy wykonany z pasteryzowanego mleka krowiego w Owernii w wiosce Monts du Velay. Wilgotny biały ser z pleśnią w kolorze oliwkowym ro...

    Opis sera
  • Ser Saint Albray Saint Albray

    Wygląd i konsystencja:Ser Saint Albray jest kremowy,wilgotny i łagodny. St. Albray przypomina bogaty i aksamitny Camembert, ale o mniej intensywnym smaku. Wnętrze sera ma kolor kości słoniowej, z biał...

    Opis sera
  • www.foodsubs.com/Chesoft.html Saint Andre

    Wygląd i konsystencja:Ser Saint Andre jest jednym z najsłynniejszych serów potrójnie kremowych. Gładki, bogaty i maślany, miękki biały ser z wyniosłą delikatnością. Skórka sera pokryta białą pleśnią j...

    Opis sera
  • Ser Saint Bernard Saint Bernard

    Wygląd i konsystencja:Saint Bernard wytwarzany jest w kształcie koła. Posiada zwarte, żółte tekstury z nielicznymi dziurkami w swej masie. Pokryty brązową skórą, przemywaną podczas dojrzewania piwem.W...

    Opis sera
  • Ser Saint-Christophe Saint-Christophe

    Wygląd i konsystencja:Ser Saint-Christophe ma miękkie i lepkie ciasto.Komponenty i wytwarzanie:Saint-Christophe wytwarzany jest z koziego mleka. Ser jest sprzedawany w kształcie wydłużonego walca o gr...

    Opis sera
  • Ser Saint Claire Saint Claire

    Wygląd i konsystencja: Saint Claire to australijska odmiana sera Emmentaler lub Gruyere. Produkowany jest w postaci tradycyjnych dużych kół. Saint Claire to twardy ser z cienką, żółtą skórką pokrytą ...

    Opis sera
  • Ser Sainte Maure Sainte Maure

    Wygląd i konsystencja:Sainte Maure jest arcydziełem z koziego sera Touraine. Ma kształt długiego lekko spłaszczonego walca. Jest obtaczany w popiele z czarnego drewna, a wraz z dojrzewaniem na jego po...

    Opis sera
  • Ser Sainte-Maure de Touraine Sainte-Maure de Touraine

    Komponenty i wytwarzanie:Sainte-Maure de Touraine to francuski ser wytwarzany w regionie Touraine, głównie w departamencie Indre-et-Loire. Nazwa sera pochodzi od miasteczka Sainte-Maure-de-Touraine (d...

    Opis sera
  • Ser Saint Felicien Saint Felicien

    Wygląd i konsystencja:Ser ma cylindryczny kształt i waży od 90 do 120 gram. Saint Felicien to ser z niepasteryzowanego mleka koziego, które pochodzi z gospodarstw w obszarze Rhone-Alpes we Francji. Fr...

    Opis sera
  • Ser Saint-Feuillien Saint-Feuillien

    Wyglad i konsystencja:Ser Saint-Feuillien ma kształt spłaszczonego koła.Skórka płukana jest piwem i nabiera koloru pomarańczowego.Komponenty i wytwarzanie:Wytwarzany z mleka krowiego.Wartości odżywcze...

    Opis sera

Tagi

  •  
Przepisy na dania z serem - znajdź przepis