SEROPEDIA

Mamy już 2866 serów

Skarbiec wiedzy na temat sera, z którego możesz korzystać i który możesz razem z nami współtworzyć. Dodając opisy serów możesz zbierać punkty i wymieniać je na nagrody!

Znasz ciekawy opis - dodaj ser

Alfabetyczny indeks serów:

Szukasz interesujących serów? Sprawdź indeks.

  • Ser Rabacal Rabacal

    Wygląd i konsystencja:Ser Rabacal występuje w różnych rozmiarach, ale nigdy nie waży więcej niż 1 kg. Można go spożywać jako miękki lub półtwardy. Wytwarzany z białego twarogu, najczęściej serwowany n...

    Opis sera
  • Ser Rabiola di Roccaverano Rabiola di Roccaverano

    Wygląd i konsystencja:Waga w granicach 250-400 g, grubość – 4-5 cm, średnica – około 10-14 cm. Ser miękki, gęsty, dojrzały, w kształcie okręgu. Skórka jasnobrązowo- pomarańczowa.Komponenty i wytwarzan...

    Opis sera
  • Ser Rachel Rachel

    Wygląd i konsystencja: Rachel jest cudownie przyprawionym półtwardym serem z nakrapianą na skórce pleśnią. Dojrzewa trzy miesiące. Ser ma wnętrze w kolorze kości słoniowej i nie posiada dziurek. Wytw...

    Opis sera
  • www.foodsubs.com/Chesfirm.html Raclette

    Wygląd i konsystencja:Raclette to ser z mleka krowiego, mający generalnie jasnobrązową skórkę i zwartą konsystencję. Ma okrągły lub kwadratowy kształt i gładką, od różowej po ciemno pomarańczową, niec...

    Opis sera
  • Ser Raclette Riches Monts Raclette Riches Monts

    Wygląd i konsystencja:Ser posiada miąższ z małymi oczkami, barwy od kości słoniowej do złotej. W serze są widoczne nieliczne oczka, a jego skórka jest jasnobrązowa z nalotem.Komponenty i wytwarzanie:R...

    Opis sera
  • Ser Radamer Radamer

    Wygląd i konsystencja: Radamer to ser dojrzewający wyprodukowany w 100% z mleka krowiego. Dzięki charakterystycznym 'dziurom w serze', miękkiej konsystencji i delikatnemu smakowi przyciąga wszystki...

    Opis sera
  • Ser Raejuusto Raejuusto

    Wygląd i konsystencja:Raejuusto to ser o konsystencji twarogu. Sprzedawany w plasikowych kubkack o wadze 200g.Komponenty i wytwarzanie:Raejuusto wykonany jest z mleka krowiego.Podawanie:Podawany jako ...

    Opis sera
  • Ser Ragstone Ragstone

    Wygląd i konsystencja:Ser Ragstone produkowany jest z mleka koziego, przy użyciu podpuszczki zwierzęcej. Kształtem Ragstone przypomina Ste Maure, ale smak i konsystencję są bardzo różne. Tekstura sera...

    Opis sera
  • Ser Ragusano Ragusano

    Wygląd i konsystencja:Ragusano to jeden z ulubionych włoskich serów, wytwarzany na Sycylii. Ma zwykle kształt cegły i wytwarzany jest z niepasteryzowanego mleka krowiego. Jest serem podpuszczkowym, do...

    Opis sera
  • Ser Ragya Yak Ragya Yak

    Wygląd i konsystencja:Ragya Yak ma twardą skórkę, na której rozwija się niewielka biała pleśń. Pasta jest jednolita i gęsta, ma zielono-żółty kolor.Komponenty i wytwarzanie:Produkcja trwa od końca cze...

    Opis sera
  • Ser Rahmfrischkase Rahmfrischkase

    Wygląd i konsystencja:Rahmfrischkase to miękki i niedojrzewający ser podpuszczkowy, robiony w Niemczech z pasteryzowanego mleka krowiego i pasteryzowanej śmietanki, o kolorze białym lub delikatnie kre...

    Opis sera
  • Ser Rambol Rambol

    Wygląd i konsystencja:Ser Rambol posiada miąższ barwy kości słoniowej, obłożony całymi orzechami włoskimi lub oprószony pieprzem.Komponenty i wytwarzanie:Rambol jest produkowany z pasteryzowanego mlek...

    Opis sera
  • Ser Rang des Iles Rang des Iles

    Wygląd i konsystencja:Ser Rang des Iles to kwadrat z miękką skórką, złoto-żółty do pomarańczowego, z cienką warstwą pleśni.Komponenty i wytwarzanie:Ser Rang des Iles produkowany jest z mleka krowiego ...

    Opis sera
  • Ser Postel Raphaël Raphael

    Wygląd i konsystencja:Ma płukaną skórkę. Jest piękny, ma kremowy smak i bardzo gładką strukturę.Komponenty i wytwarzanie:Dojrzewa 8 tygodni.Pochodzenie:W 1134, duchowny Norbertinian założył opactwo Po...

    Opis sera
  • Ser Raschera Raschera

    Wygląd i konsystencja:Raschera jest półmiękkim serem wytwarzanym z mleka krowiego, z niewielką domieszką mleka owczego i koziego. Raschera ma okrągły lub kwadratowy kształt o czerwonawo-żółtej skórce....

    Opis sera
  • Rasco

    Wygląd i konsystencja:Rasco to ser o kształcie cylindrycznym, lekko spłaszczony o średnicy 8-12 cm i waży od 500 do 750 g. Ma jasną skórkę, może być również w wersji wędzonej.Komponenty i wytwarzanie:...

    Opis sera
  • Ser Rasierseife Rasierseife

    Wygląd i konsystencja: Rasierseife to ser w kształcie owalnym, w kolorze pomarańczowym, twardy....

    Opis sera
  • Ser Rassembleu Rassembleu

    Wygląd i konsystencja:Ser Rassembleu posiada szarą,naturalną skórkę. Tekstura półtwarda z niebieskimi żyłkami pleśni.Dojrzewa 120 dni. Wytwarzany jest w kole o wadze 1000 gram.Komponenty i wytwarzanie...

    Opis sera
  • Ser Räucherstäbchenduft Räucherstäbchenduft

    Komponenty i wytwarzanie: Twardy ser z mleka krowiego, zawiera 5 % tłuszczu....

    Opis sera
  • Ser Rauchkäse Rauchkäse

    Wygląd i konsystencja:Rauchkäse to wędzony ser z Bawarii. Ta specjalność była pierwotnie produkowana przez mnichów trapistów w opactwie Rotthalmünster. Obecnie istnieje wiele wersji Rauchkase produkow...

    Opis sera

Tagi

  •  
Przepisy na dania z serem - znajdź przepis