SEROPEDIA

Mamy już 2866 serów

Skarbiec wiedzy na temat sera, z którego możesz korzystać i który możesz razem z nami współtworzyć. Dodając opisy serów możesz zbierać punkty i wymieniać je na nagrody!

Znasz ciekawy opis - dodaj ser

Alfabetyczny indeks serów:

Szukasz interesujących serów? Sprawdź indeks.

  • Paddachio

    Wygląd i konsystencja:Ser Paddachio jest w kształcie kuli o średnicy 15-18 cm i wysokości 6-7 cm.Waży ok. 500 g, jest bez skórki, z lekkimi chropowatościami na powierzchni zewnętrznej.Wnętrze jest mię...

    Opis sera
  • Paddraccio

    Wygląd i konsystencja:Paddraccio jest produkowany z mleka owczego i koziego mleka w regionie Basilicata od kwietnia do lipca.Ma słodko-kwaśny smak, nie ma skóry i miękkie, białe wnętrze. Ser ten waży ...

    Opis sera
  • Paillé de Bourgogne  www.cookipedia.co.u Paillé de Bourgogne

    Wygląd i konsystencja:Ser ma ośmiokątny, cylindryczny kształt. Zaliczany do serów miękkich, waży 185g. Wytwarzany z pasteryzowanego mleka krowiego. Ma kremowy, słodki smak. Pochodzi z Burgudnii....

    Opis sera
  • Paladin La Tentazione Paladin La Tentazione

    Wygląd i konsystencja: Niemiecki ser twardy, w stylu włoskim. Miąższ porcelanowo biały z marmurkowym wzorkiem pleśni. Pakowany w porcjach po 200 g. Podawanie: Najlepiej nadaje się do starcia na m...

    Opis sera
  • źródło www.fromages-xavier.com Palet de Babligny

    Wygląd i konsystencja: Ser Palet de Babligny ma owalny kształt z białą, pokrytą penicylinową pleśnią skórką. Smak i zapach: Palet de Babligny to miękki, biały ser z mleka krowiego. Palet de Babl...

    Opis sera
  • Palet de Bourgogne Palet de Bourgogne

    Wygląd i konsystencja:Raymond Gaugry, słynny twórca serów w Burgundii, jest twórcą również sera Palet de Bourgogne. Jego zapach jest mocny i trwały.Komponenty i wytwarzanie:Ser Palet de Bourgogne wytw...

    Opis sera
  • Ser Palet du Maursois Palet du Maursois

    Wygląd i konsystencja:Ten mały, ważący 100g kozi ser wytwarzany w Owernii jest kuzynem Rocamadour i jest chroniony przez stowarzyszenie producentów, drobnych rolników i przemysłowców. Ma regularny ksz...

    Opis sera
  • Ser Palmero Palmero

    Wygląd i konsystencja:Ser Palmero jest świeżym wędzonym serem produkowanym nawyspach La Palma i Sta.Cruz de Tenerife (Wyspach Kanryjskich). Wytwarzany w kształcie cylindrycznym o różnych wagach. Sery ...

    Opis sera
  • Ser Palmito Palmito

    Wygląd i konsystencja:Palmito to półtwardy ser,dojrzewający, bez skóry o miękkiej konsystencji. Wytwarzany w kształcie 250 gramowych kołach, pakowany w folie termokurczliwą. Jest to wilgotny ser o nis...

    Opis sera
  • Ser Pálpusztai Pálpusztai

    Wygląd i konsystencja:Pálpusztai jest miękkim serem wytwarzanym z mleka krowiego. Zalicza się do serów tłustych. Kolor zewnętrzny ma lekko rdzawy. Ser waży 50 gram.Komponenty i wytwarzanie:Za fermenta...

    Opis sera
  • Ser Pampanella Pampanella

    Wygląd i konsystencja:Ser Pampanella jesywykonany z mleka krowiego w okragłym kształcie o masie od 0.4kg do 1.5kg. Nie posiada skórki. Wnętrze białe. Jest to ser niesolony. Jest lekkostrawny.Smak i za...

    Opis sera
  • Ser Panache d'Aramits Panache d'Aramits

    Wygląd i konsystencja: Panache d'Aramits ma kremową, gładką teksturę otoczoną naturalną skórką. Komponenty i wytwarzanie: Ser Panache d'Aramits produkowany jest z pasteryzowanego mleka owczego. ...

    Opis sera
  • Paneer Paneer

    Komponenty i wytwarzanie:Paneer to rodzaj białego sera z mleka krowiego lub bawolego. Szybko dojrzewający, prasowany w małe, twarde bloki.Wygląd i konsystencja:Odmiana Rich Cow głęboko mrożonego sera ...

    Opis sera
  • Ser Pani Finn Pani Finn

    Wygląd i konsystencja:Ser Pani Finn produkowany jest z pasteryzowanego, wegetariańskiego mleka owczego i krowiego, z dodatkiem śmietany. Ser ma delikatną konsystencję i jest dostępny w kołach 270 gram...

    Opis sera
  • Ser Pannarello Pannarello

    Wygląd i konsystencja:Ser świeży w kolorze białym. Wytwarzany z mleka krowiego z dodatkiem niewielkiej ilości kremu. Wytwarzany w prowincji Treviso we Włoszech. Ser jest doskonały, nawet jeśli po upły...

    Opis sera
  • Ser Pannerone Pannerone

    Wygląd i konsystencja:„Panera” to śmietanka w języku włoskim, natomiast Pannerone to jeden z najbardziej kremowych serów dostępnych na rynku. Ser Pannerone zachowuje widoczne odciski koszyka , w któty...

    Opis sera
  • Ser Panoleta Panoleta

    Wygląd i konsystencja:Ser waży ok. 4,5kg."Panoleta" oznacza "chusteczka" - nawiązując do tego, jak pasterze umieszczali twaróg w ściereczce i związywali ją, aby serwatka odsiąkła i...

    Opis sera
  • Ser Panquehue Panquehue

    Wygląd i konsystencja:Panquehue (Hiszpańska wymowa: ). To ser półtwardy, produkowany w regionie Andean Aconcagua. To jeden z najbardziej popularnych serów w Chile. Ser Panquehue jest dostępny w trzech...

    Opis sera
  • Ser Pantaleo Pantaleo

    Wygląd i konsystencja:Ser Pantaleo jest w kolorze kości słoniowej. Ser twardy. Dojrzewa 100 dni.Smak i zapach:Pantaleo ma słodki smak kwiatów, ziół, tymianku, rozmarynu z lekkim posmakiem cytrusów.Poc...

    Opis sera
  • Pant Mawr Caws Y Graig Pant Mawr Caws Y Graig

    Wygląd i konsystencja:Ser twardy, kruchy ma okrągły kształt, średnica 18cm, wysokość 5cm, waży 1,25kg. Ser ma jasne wnętrze, beżową skórkę z delikatnym nalotem pleśni. Wytwarzany z pasteryzowanego mle...

    Opis sera

Tagi

  •  
Przepisy na dania z serem - znajdź przepis