SEROPEDIA

Mamy już 2866 serów

Skarbiec wiedzy na temat sera, z którego możesz korzystać i który możesz razem z nami współtworzyć. Dodając opisy serów możesz zbierać punkty i wymieniać je na nagrody!

Znasz ciekawy opis - dodaj ser

Alfabetyczny indeks serów:

Szukasz interesujących serów? Sprawdź indeks.

  • Ser Oakdown Oakdown

    Wygląd i konsystencja:Oakdownma gładki, biały miąższ i łagodny, słodki smak. Wersja z czosnkiem i ziołami ma atrakcyjny cętkowany wygląd. Zapakowany w małe drewniane beczułki nadaje się do sprzedaży p...

    Opis sera
  • Ser Oak Smoked Oak Smoked

    Wytwarzanie i komponenty:Ser Oak Smoked jest wytwarzany z pasteryzowanego mleka krowiegoz z dodatkiem wegetaiańskiej podpuszczki. Wędzony przez 4 dni w dymie dębu. Dojrzewa co najmniej 9 miesięcy. Ser...

    Opis sera
  • Oaxaca Oaxaca

    Komponenty i wytwarzanie: Jest to ser typu pasta filata i jest produkowany w różnych kształtach i zakresach wagowych. Ser należy do grupy serów fromage fort wytworzonych z serów mieszanych, świeżych ...

    Opis sera
  • Ser Odenwälder Frühstückskäse Odenwälder Frühstückskäse

    Wygląd i konsystencja:Jest to ser miękki, waży 200g. Jest powiązany z serem camembert i niemieckim seremMünster. Wnętrze kremowe w kolorze jasnożółtym. Jest produkowany przez koagulację świeżego mleka...

    Opis sera
  • Ser Ogle Shield Ogle Shield

    Wygląd i konsystencja:Produkowany ser przez James Montomery w Jersey Shield. Ser ma kształt dysku o średnicy 32cm, wysokość 9cm, waży 5,5kg.Komponenty i wytwarzanie:Wytwarzany z niepasteryzowanego mle...

    Opis sera
  • Ser Oisin Oisin

    Wygląd i konsystencja:Średnica sera Oisin to 20cm, wykość 15cm. Ser waży ok. 4kg. Ser twardy na styl Goudy. Produkowany z pasteryzowanego mleka koziego przy użyciu podpuszczki wegetariańskiej. Lekko p...

    Opis sera
  • www.foodsubs.com/Chessoft.html Oka

    Wygląd i konsystencja: Ser produkowany jest w miejscowości Quebec. Istnieją cztery rodzaje tego sera. Ma on kremowy miąższ, jednorodną strukturę oraz jasno-pomarańczową skórkę. Dojrzewa 5 miesięcy. Z...

    Opis sera
  • Ser Oldamer Oldamer

    Wygląd i konsystencja:Oldamer to ser typu szwajcarskiego, produkowany z dodatkiem tłuszczu roślinnego. Oczka liczne, równomierne na całej powierzchni sera. Miąższ jednolity w całej masie.Smak i zapach...

    Opis sera
  • Old Amsterdam Old Amsterdam

    Wygląd i konsystencja:Old Amsterdam jest bardo dojrzałą formą sera Gouda o bogatym i mocnym smaku maślanym. Smak ten został doprowadzony do perfekcji dzięki regularnej kontroli, której ser jest poddaw...

    Opis sera
  • Ser Old Burford Old Burford

    Wygląd i konsystencja:Old Burford jest wytwarzany w kształcie koła o wadze 250g  z niepasteryzowowanego mleka krowiego, przy użyciu podpuszczki wegetariańskiej. Mleko pochodzi od krów rasy Jersey.Ser ...

    Opis sera
  • Old Dutch Master [źrodło :www.buongusto.com.pl] Old Dutch Master

    Wygląd i konsystencja: Old Dutch Master to oryginalny holenderski ser twardy, bardzo dojrzały (dojrzewa 18 miesięcy). Dojrzewanie odbywa się na drewnianych półkach. Komponenty i wytwarzanie: Old ...

    Opis sera
  • Ser Olde York Olde York

    Wygląd i konsystencja:Ser Olde York jest to świeży ser wytwarzany z pasteryzowanego mleka owczego i nadaje się dla wegetarian. Dostępny jest w okrągłych opakowaniach o wadze 100 i 850 gram.Smak i zapa...

    Opis sera
  • Ser Old Kentucky Tomme Old Kentucky Tomme

    Wygląd i konsystencja:Old Kentucky Tomme ma żółtą skórkę, od wewnątrz porośniętą białą pleśnią. Dojrzewa 5 - 6 miesięcy. Podobny jest do sera Tomme de Savoie. Miąższ ma kremowy.Komponenty i wytwarzani...

    Opis sera
  • Ser Old Sarum Old Sarum

    Wygląd i konsystencja:Old Sarum jest to pleśniowy ser wykonany z czystego mleka krowiego Ayrshir. Skórka sera w kolorze szarym, pokryta pleśnią. Ser produkowany jest przy użyciu podpuszczki wegetariań...

    Opis sera
  • Ser Old Texel Old Texel

    Wygląd i konsystencja:Old Texel - ser z mleka owczego. Ma gładką konsystencję.Pochodzenie:Wyprodukowany pierwszy raz 15 lat temu.Mleko pochodzi z wyspy Texel, stąd nazwa sera.Smak i zapach:Orzechowy w...

    Opis sera
  • Ser Old Vieux Herdier Old Vieux Herdier

    Wygląd i konsystencja:Kształt koła o średnicy 30 cm.Komponenty i wytwarzanie:Old Vieux Herdier jest wytwarzany z czystego, organicznego mleka. Dojrzewa 5 miesięcy.Smak i zapach:W smaku lekko pikantny,...

    Opis sera
  • Ser Oldwick Shepherd Oldwick Shepherd

    Wygląd i konsystencja:Ser Oldwick Shepherd wytwarzany jest z surowego mleka owczego. Rozwija brązowo-białą zewnętrzną skórkę podczas 3-4 miesięcy pobytu w piwnicach podczas procesu dojrzewania. Koła s...

    Opis sera
  • Old Winchester Old Winchester

    Wygląd i konsystencja:Old Winchester - ser ma kształ okręgu. Skórka w kolorze brązowym. Wnętrze w kolorze żółtym z drobnymi dziurami. Jest to ser twardy, typu Parmezan. Wytwarzany z pasteryzowanego ml...

    Opis sera
  • Old Worcester Old Worcester

    Wygląd i konsystencja:Ser produkowany w dwóch kształtach: cylindra i walca. Skórka w kolorze szarym z natolem białej pleśni. Wnętrze jasnożółte z niewielkimi otworami. Ser ma kremową konsystencję, któ...

    Opis sera
  • Ser Olive Manchego Olive Manchego

    Wygląd i konsystencja:Ser Olive Manchego jest wytwarzany w kształcie koła. Posiada w swym wnętrzu cząstki czarnej oliwki Cuquillo, która jest unikatową odmianą. Olive Manchego posiada półmiękkie tekst...

    Opis sera

Tagi

  •  
Przepisy na dania z serem - znajdź przepis