SEROPEDIA

Mamy już 2866 serów

Skarbiec wiedzy na temat sera, z którego możesz korzystać i który możesz razem z nami współtworzyć. Dodając opisy serów możesz zbierać punkty i wymieniać je na nagrody!

Znasz ciekawy opis - dodaj ser

Alfabetyczny indeks serów:

Szukasz interesujących serów? Sprawdź indeks.

  • Nabiza    www.mundoquesos.com/search?q=Nabiza Nabiza

    Wygląd i konsystencja: ser półtwardy z mleka krowiego,jest podobny do sera Arzua-Ulloa.Tekstura sera krucha, cienka, nawet topliwa.w niektórych przypadkach tekstura prawie cieczy.Płaska powierzchnia s...

    Opis sera
  • Ser Nabulsi Nabulsi (Naboulsi)

    Komponenty i wytwarzanie:Produkuje się go przede wszystkim z mleka owczego, ale kozie jest także używane. Zawiera w masie serowej mahlab - aromatyczną przyprawę wykonaną z nasion St Lucie Cherry i pi...

    Opis sera
  • Ser Nanny Wiliams Nanny Williams

    Wygląd i konsystencja:Ser pleśniowy. Wnętrze miękkie jasnożółte z porostem zielonej pleśni. Nanny Williams jest produkowany w mleka koziego na podpuszczce wegetariańskiej. Smak jest kremowy, rozpływaj...

    Opis sera
  • Ser Nanos Nanos

    Wygląd i konsystencja:Skórka sera Nanos jest żółta z odcieniem czerwonej cegły. Ser sam jest intensywnie żółty w kształcie koła ważącego od 8kg. do 10 kg. Zalicza się do najwyższej jakości serów. Pono...

    Opis sera
  • Ser Nantais Nantais

    Wygląd i konsystencja:Nantais jest również znany pod nazwą Cure. Jest to mały ważący zaledwie 180 g, lepki ser o płukanej skórce z kremowym miąższem. Oryginalny kształt tego sera jest okrągły, ale wys...

    Opis sera
  • Nanterrow Nanterrow

    Wygląd i konsystencja:Nanterrow to miękki, kremowy ser z pasteryzowanego owczego mleka produkowany z dodatkiem wegetariańskiej podpuszczki. Młody, pasteryzowany, w stylu Coulommiers. "Trzęsie się...

    Opis sera
  • Ser Naramata Bench Blue Naramata Bench Blue

    Wygląd i konsystencja:Naramata Bench Blue to kremowy ser pleśniowy.Komponenty i wytwarzanie:Wytwarzany z pasteryzowanego mleka krowiego, dojrzewanie trwa 3 tygodnie, a podczas procesu wytwarzania Nara...

    Opis sera
  • Ser Navarrais Pur Brebis Navarrais Pur Brebis

    Wygląd i konsystencja:Ser Navarrais Pur Brebis jest wytwarzany  w  rustykalnym stylu o gładkich teksturach, pokryty brązowa skórą.Komponenty i wytwarzanie:Wytwarzany z mleka owczego w południowej Fran...

    Opis sera
  • Neteling     Neteling

    Wygląd i konsystencja: ser z surowego mleka koziego.Produkowany w kształcie piramid na bazie 10 cm. i wysokości od 13 do 14, o wadze 500g.Najpierw twaróg przechowywany jest w temp.21 stopni,nastepnie ...

    Opis sera
  • Ser Nettles Gone Wild Nettles Gone Wild

    Wygląd i konsystencja:Ser Nettles Gone Wild jest wytwarzany w kształcie spałszczonego koła. Na wierzchu zwięczony liścmi pokrzywy. Tekstury  skoncentrowane.Produkowany z organicznego mleka koziego.Sma...

    Opis sera
  • Ser Nettlesome Nettlesome

    Wygląd i konsystencja:Ser wytwarzany jest z mieszanki mleka owczego i krowiego. Masa serowa wymieszana jest ze zmieloną pokrzywą. Wnętrze jest w jasnożółtym kolorze. Ser wytwarzany jest w kształcie ...

    Opis sera
  • Nettle Wedge Nettle Wedge

    Komponenty i wytwarzanie:Ser Nettle Wedge jest wytwarzany z pasteryzowanego mleka krowiego z dodatkiem wegetariańskiej podpuszczki. Wnętrze kremowe.Smak i zapach:Ma bogaty maślany smak z posmakiem pok...

    Opis sera
  • Ser Neufchâtel Neufchâtel

    Wygląd i konsystencja:Neufchâtel to ser miękki, podpuszczkowy, surowy i nie dojrzewający, w kształcie walców, równoległoboków, krążków oraz serc. Skórka sera jest sucha i aksamitna, a gęstwa serowa ję...

    Opis sera
  • Neustift Dairy Neustift Dairy

    Wygląd i konsystencja:Jest to ser świeży, biały. Ser sprzedawany w formach, wykonanych z drewna. Waży ok. 140g. Występuje w kilku odmianach: naturalny, z czosnkiem, ze szczypiorkiem, z pieprzem, miesz...

    Opis sera
  • Ser Nevat Nevat

    Wygląd i konsystencja:Nevat to delikatny, miękki ser z mleka pasteryzowanego koziego dojrzewający 2-3 miesiące. Swoja nazwę zawdzięcza białej aksamitnej skórce. Kształt okrągły z odbitym wzorem tkanin...

    Opis sera
  • Nevegal Nevegal

    Wygląd i konsystencja:Ser o kształcie cylindrycznym, średnica 30-34cm, wysokość 7-9cm, waży 6-7kg. Skórka jest miękka i ma blady kolor, wnętrze jasnożółte z małą ilością niewielkich otworów. Wytwarzan...

    Opis sera
  • Ser New Forest New Forest

    Wygląd i konsystencja:New Forest to ser pleśniowy. Cylinder o wadze 1.3-1.5 kg, średnica 15-17cm, wysokość 11cm. Wnętrze sera kremowe z przerostem niebieskiej pleśni.Komponenty i wytwarzanie:Produkowa...

    Opis sera
  • New Forest Nanny New Forest Nanny

    Wygląd i konsystencja:Jest to ser twardy,ma kształt cylindryczny. Ser ma żółtą naturalną skórkę. Wnętrze W kolorze jasnożółtym z rzadko rozproszonymi otworami. Wytwarzany z mleka koziego przy użyciu p...

    Opis sera
  • Newport Newport

    Wygląd i konsystencja:Ser o kształcie cylindrycznym. Skórka szorstka w kolorze orzechowym. Skórka jest szczotkowana miejscowym olejem rzepakowym.Wnętrze w kolorze żółtym.Wytwarzany z niepasteryzowaneg...

    Opis sera
  • Ser Newport 1665 Newport 1665

    Wygląd i konsystencja:Newport 1665 jest rzemieślniczym serem, wytwarzanym z niepasteryzowanego mleka krowiego, brytyjskiej rasy fryzjerskiej krów. Ser jest wędzony. Skórkę ma w kolorze czekoladowym a ...

    Opis sera

Tagi

  •  
Przepisy na dania z serem - znajdź przepis