SEROPEDIA

Mamy już 2866 serów

Skarbiec wiedzy na temat sera, z którego możesz korzystać i który możesz razem z nami współtworzyć. Dodając opisy serów możesz zbierać punkty i wymieniać je na nagrody!

Znasz ciekawy opis - dodaj ser

Alfabetyczny indeks serów:

Szukasz interesujących serów? Sprawdź indeks.

  • Ser Maasdam Maasdam

    Wygląd i konsystencja:Maasdam to współczesny, tradycyjne warzony, kremowy, półtwardy ser dostępny jest w kształcie głazu. Gładka naturalna skórka jest błyszcząca i może być polerowana woskiem. Choć is...

    Opis sera
  • Ser Maaslander Maaslander

    Wygląd i konsystencja:Maaslander jest gładkim serem o pełnym smaku. Istnieją trzy rodzaje tegoż sera. Ze względu na okres dojrzewania wyróżniamy: -Maaslander Jong Belegen- zawiera 25% mniej soli niż...

    Opis sera
  • Maccagno Maccagno

    Wygląd i konsystencja:Ser o kształcie cylindrycznym ma średnicę 18 do 25cm, wysokość 5 do 8cm, waży 1,7 do 2,5kg. Skórka w odcieniach żółci, pomarańczu po szarość, pokryta pleśnią. Wnętrze jasnożółte ...

    Opis sera
  • Ser Macconais Macconais

    Komponenty i wytwarzanie:Macconais, zwany też Chevreton de Macon, może być wytwarzany z mleka krowiego lub koziego lub ich mieszanki, w zależności od sezonu. Zawartość tłuszczu wynosi 45%. Waży 110 gr...

    Opis sera
  • Ser Machecoulais Machecoulais

    Wygląd i konsystencja:wytwarzany z niepasteryzowanego mleka krowiego.Jego skórka jest pomarańczowa, a jego środek koloru białego i kości słoniowej. Waży 180 gram. Dojrzewa dwa miesiące.Smak i zapach: ...

    Opis sera
  • Ser Maconnais Mâconnais

    Wygląd i konsystencja:Wytwarzany w kształcie ścięgego stożka.Konsystencja miękka ,kremowaoraz jednolita w  masie.Rozpływa się w ustach.Posiada śladowe ślady niebieskiej pleśni.Pojawia się ona na skórc...

    Opis sera
  • Madawaska Madawaska

    Wygląd i konsystencja: Madawaska to mały ser o okrągłym cylindrycznym kształcie. Jego skórka jest pomarańczowa, miękka z nalotem białej pleśni. Wnętrze w kolorze kości słoniowej, kremowe z zapachem g...

    Opis sera
  • Ser Madrigal Madrigal

    Wygląd i konsystencja:Madrigal to ser typu szwajcarskiego, z dużymi dziurami.Komponenty i wytwarzanie:Produkowany wg oryginalnych receptur, z mleka najwyższej klasy na Podlasiu – w krainie mleka. Ser ...

    Opis sera
  • Ser Madurat de Cabra Mas Garet Madurat de Cabra Mas Garet

    Wygląd i konsystencja: Ser Madurat de Cabra Mas Garet produkowany jest z mleka pasteryzowanego, posiada naturalną skórkę pokrytą cienką warstwą wosku. Ma kształt spłaszczonego cylindra. Tekstury gład...

    Opis sera
  • Ser Maffra Dargo Walnut Maffra Dargo Walnut

    Wygląd i konsystencja:Ser wytwarzany przez Maffra Cheese Company. Dargo Orzech jest oparty na słynnej recepturze wytwarzania sera angielskiego, Red Leiceste. Kształt sera jest kwadratowy. Kolor jest n...

    Opis sera
  • Ser Mahoe Aged Gouda Mahoe Aged Gouda

    Wygląd i konsystencja: Mahoe Aged Gouda jest jarskim, bardzo twardym, gładkim serem o niemalże ciągnącej się fakturę. Komponenty i wytwarzanie: Okres dojrzewania wynosi 15 miesięcy, a ser Mahoe A...

    Opis sera
  • www.foodsubs.com/Chesfirm.html Mahon

    Wygląd i konsystencja:Mahon jest tradycyjnym, mleczarnianym, niepasteryzowanym, twardym serem typucheddar. Ma twardą, pomarańczową skórkę, która nosi ślady wcześniej spowijającego ją rzadkiego płótna ...

    Opis sera
  • Mahon Curado Mahon Curado

    Wygląd i konsystencja: Ze względu na wiek sera rozróżnia się trzy jego rodzaje: Mahón tierno – łagodny, miękki biały ser, Mahón semicurado – półdojrzały, którego miąższ jest koloru kości słoniowej,...

    Opis sera
  • Ser Mahon-Menorca Mahon Menorca

    Wygląd i konsystencja:Mahon Menorca to prostokątny ser z zaokrąglonymi końcami, w żółtej skorupce, z miękkim białym miąższem. Pochodzi z wyspy Minorki. Wyrabiany tradycyjnie, krowi, dojrzewający ser.S...

    Opis sera
  • Ser Mahon Reserva Mahon Reserva

    Wygląd i konsystencja: Mahon Reserva tradycyjnie posiada pomarańczowa skórkę pochodząca od nacierania go oliwą z papryką. Komponenty i wytwarzanie: Ser wytwarzany jest z pasteryzowanego mleka kro...

    Opis sera
  • Maisie's Kebbuck   źrodło;www.igourmet.com Maisie's Kebbuck

    Wygląd i konsystencja:Ser o kształcie cylindrycznym. Skórka z niewielkimi nierównościami jasna, pokryta białą pleśnią. Wnętrze w kolorze słomkowym. Wytwarzany z niepasteryzowanego mleka krowiego przy ...

    Opis sera
  • Maître Seguin Maître Seguin

    Wygląd i konsystencja:Ser produkowany w butlach. Ser ma naturalną, pomarszczoną, białą skórkę, gdy jest dojrzały. Wnętrze w kolorze białym. Wytwarzany z niepasteryzowanego mleka koziego. Ser dojrzewa ...

    Opis sera
  • Ser Majorero - różne gatunki Majorero

    Wygląd i konsystencja:Majorero to ser wytwarzany w kształcie cylindrycznym, o pomarańczowej skórce i wnętrzu w kolorze kości słoniowej z widocznymi w nim kryształkami soli. Nazwa sera pochodzi od &quo...

    Opis sera
  • Ser Malaga Malaga

    Wygląd i konsystencja:Ser Malaga produkowany jest z pasteryzowanego mleka koziego rasy Malaguena. Ser ten wyrabiany jest ręcznie, nie posiada skórki a jego wnętrze jest białe z malutkimi, nieregularny...

    Opis sera
  • Ser Malga Bormio Malga Bormio

    Wygląd i konsystencja: Malga Bormio posiada kształt cylindryczny o masie około 9 kg, średnicy około 38 cm i wysokości około 8 cm. Skórka naturalna, rustykalna. Ser nie zawiera barwników i konserwantów...

    Opis sera

Tagi

  •  
Przepisy na dania z serem - znajdź przepis