SEROPEDIA

Mamy już 2866 serów

Skarbiec wiedzy na temat sera, z którego możesz korzystać i który możesz razem z nami współtworzyć. Dodając opisy serów możesz zbierać punkty i wymieniać je na nagrody!

Znasz ciekawy opis - dodaj ser

Alfabetyczny indeks serów:

Szukasz interesujących serów? Sprawdź indeks.

  • Ser Kachkaval Kachkaval

    Wygląd i konsystencja:Kachkaval to ser podpuszczkowy, twardy, produkowany z mleka owczego w Izraelu, na wzór włoskiego Caciocavallo. Miąższ bez oczek, zawiera 40% tłuszczu. Masa sera to 4,0 do 4,5 kg....

    Opis sera
  • Ser Kadchgall Kadchgall

    Wygląd i konsystencja:Kadchgall to ser twardy, wytwarzany z mleka owczego (może być także z mleka wielbłąda) zagęszczonego jogurtem. Ser ma zazwyczaj żółto-biały kolor i kształt cylindra. Jest gumowat...

    Opis sera
  • Ser Kadurim Kadurim

    Wygląd i konsystencja:Wytwarzany z mleka koziego w kształcie kulek. Kulki obsypane są ziołami prowansalskimi ,sezamem ,pieprzem, suszonymi pomidorami lub koperkiem i czosnkiem. Są półmiękkie w konsyst...

    Opis sera
  • Ser Kaggost Kaggost

    Wygląd i konsystencja:Kaggost to ser podpuszczkowy, dojrzewajacy, twardy, robiony z mleka krowiego w Szwecji. Miąższ sera o nieregularnych oczkach, zawiera 34-38% wody oraz 60% tłuszczu, a z dodatkiem...

    Opis sera
  • Ser Kaiser Max Kaiser Max

    Wygląd i konsystencja:Kaiser Max - ser półtwardy produkowany w bloku lub w kształcie tzw. klina. Blok ma wymiary:17,5 cm x 17,5 cm x 6cm, waży 2 kg. Klin ma wymiary:18cm x 10cm x 1,5 cm, waży 250g. Wn...

    Opis sera
  • Ser Kajmak Kajmak

    Wygląd i konsystencja:W języku tureckim 'kajmak' oznacza śmietanę. Jest to ser o miękkim miąższu i półpłynnej teksturze.Komponenty i wytwarzanie:Kajmak wytwarzany jest z mleka owczego. Zagotowane i wr...

    Opis sera
  • Ser Cocoa Cardona Kakao Cardona

    Wygląd i konsystencja: Jest to pół-miękki 100% ser z koziego mleka pokryty proszkiem kakao. Kremowo białe wnętrze sera kontrastuje z kakaowo -brązową zewnętrzną skórką sera. Smak i zapach: Ser...

    Opis sera
  • Ser Kalathaki Kalathaki, Limnos

    Wygląd i konsystencja:Ser ma miękką teksturę, podobną do sera Feta.Komponenty i wytwarzanie:Produkowany jest z mleka owczego lub z mleka owczego z niewielką ilością mleka koziego. Dojrzewanie trwa 2 m...

    Opis sera
  • Kaliniński

    Wygląd i konsystencja: Kaliniński to ser podpuszczkowy, dojrzewający, miękki, robiony z mleka krowiego w dawnej ZSRR, zblizony do sera Dorogobużkiego. Zawartość tłuszczu wynosi nie więcej niż 50%. ...

    Opis sera
  • Kamiennogórski ser pleśniowy Kamiennogórski ser pleśniowy

    Wygląd i konsystencja:Kamiennogórski ser pleśniowy ma kształt płaskiego cylindra, w przekroju miąższ jest miękki, przerośnięty, z nielicznymi szczelinami i błękitno-zieloną pleśnią.Smak i zapach:Ostry...

    Opis sera
  • Ser canadian cheddar Kanadyjski Cheddar

    Wygląd i konsystencja:Kanadyjski Cheddar to ser półtwardy, o zabarwieniu słomy, w kształcie cylindra lub bloku.Komponenty i wytwarzanie:Kanadyjski Cheddar wytwarzany jest z niepasteryzowanego mleka ...

    Opis sera
  • Karavan   www.cookipedia.co.uk Karavan

    Wygląd i konsystencja:Karavanjest  wędzonym  serem węgierskm, wytwarzany z mleka krowiego.Jest produkowany w Repcelak w północno-zachodnich Węgrzech Panontej, która obecnie jest własnością francuskiej...

    Opis sera
  • Ser Kärntner Rahmkäse Kärntner Rahmkäse

    Wygląd i konsystencja:Kärntner Rahmkäse to ser półtwardy o kształcie cylindrycznym. Ser waży 4kg. Skóra naturalna. Wnętrze zółte z licznymi dziurami. Produkowany z pasteryzowanego mleka krowiego. Dojr...

    Opis sera
  • Ser Kärntner Rahmlaib Kärntner Rahmlaib

    Wygląd i konsystencja:Ser Kärntner Rahmlaib ma wymiary 28cm x 27cm x 11,5 cm i waży około 4,7 kg. Ser ma lekko żółty kolor z miękką i gładką konsystencją. Posiada liczne małe dziry. Produkowany z past...

    Opis sera
  • Ser Käsehof Bergkäse Käsehof Bergkäse

    Wygląd i konsystencja:Käsehof Bergkäse to ser twardy. Produkowany w różnych wielkościach. Blok 55kg, cylinder 30kg, kliny 250g. Wnętrze żółte z dużymi dziurami. Wytwarzany z niepasteryzowanego mleka k...

    Opis sera
  • www.foodsubs.com/Chesfirm.html Kasseri

    Wygląd i konsystencja:Kasseri to grecki ser kremowowbiałej barwy z łagodnym, maślanym smakiem i sprężystą gniecioną fakturą. Jest to ser twardy wycisakany z surowego twarogu z mleka koziego lub owczeg...

    Opis sera
  • Ser Kaszkawał Kaszkawał (Kashkaval)

    Wygląd i konsystencja:Kaszkawał to ser twardy, podpuszczkowy, dojrzewający, o jasnożółtej skórce, która w miarę dojrzewania ciemnieje. Ma zwarty, elastyczny, a jednocześnie kruchy miąższ. Należy go rw...

    Opis sera
  • Ser Kasztan Kasztan

    Wygląd i konsystencja:Kasztan to ser żółty o subtelnym, intensywnym zapachu w pełni dojrzałego sera. Wzbudza duże doznania już w momencie wzięcia go do ust, posiada wyjatkowy, intensywny smak. Ser dla...

    Opis sera
  • Ser Katiki Domokou Katiki Domokou

    Wygląd i konsystencja: Katiki Domokou posiada maksymalną wilgotność 75% i 40% minimalnej zawartości tłuszczu w suchej masie. Jest produktem regionalnym z chronioną nazwa od 1994 roku. Katiki Domokou ...

    Opis sera
  • Ser Kazemat Kazemat

    Wygląd i konsystencja: Kazemat to belgijski ser wytwarzany z mleka krowiego w kształcie koła. Pokryty jest jasno-żółtą, woskowaną skórą. Pochodzenie: Kazemat jest produkowany we Flandrii zachodni...

    Opis sera

Tagi

  •  
Przepisy na dania z serem - znajdź przepis