SEROPEDIA

Mamy już 2866 serów

Skarbiec wiedzy na temat sera, z którego możesz korzystać i który możesz razem z nami współtworzyć. Dodając opisy serów możesz zbierać punkty i wymieniać je na nagrody!

Znasz ciekawy opis - dodaj ser

Alfabetyczny indeks serów:

Szukasz interesujących serów? Sprawdź indeks.

  • Ser Iambors Iambors

    Wygląd i konsystencja:Iambors jest pótwardym serem produkowanym przez Alham Woodw Shepton Mallet. Wytwarzany jest z pasteryzowanego, organicznego mleka bawolego, przy użyciu podpuszczki wegetariańskie...

    Opis sera
  • Ser Iberico Iberico

    Wygląd i konsystencja:Iberico to hiszpański ser produkowany z pasteryzowanego mleka krowy, owcy i kozy. Wytwarzany z mieszanki mleka musi zawierać co najmniej 25% i maksymalnie 40% mleka każdego rodza...

    Opis sera
  • Ser Ibores Ibores

    Wygląd i konsystencja:Ibores to ser z mleka koziego, kóz rasy Verata, Tetinta. Obecnie jego nazwa jest chroniona. Jest kształtu cylindrycznego walca i waży między 650 g i 1200g. Zawartość tłuszczu w s...

    Opis sera
  • www.foodsubs.com/Chesfirm.html Idiazabal

    Wygląd i konsystencja:Idiazabal pochodzi z Kraju Basków w Hiszpanii. Posiada zwartą konsystencję, podobną do serów Zamorano, Roncal i Manchego. Bursztynowa, twarda skórka ma znaki drewnianych form, w ...

    Opis sera
  • Ser Il Boschetto al Tartufo Il Boschetto al Tartufo

    Wygląd i konsystencja:Il Boschetto al Tartufo to łagodny półmiękki ser ważący 600 g i pakowany w ozdobne koszyczki.Komponenty i wytwarzanie:Mieszanka mleka owczego i krowiego, zmieszany z kawałkami bi...

    Opis sera
  • Ser Ile d'Yeu Ile d'Yeu

    Wygląd i konsystencja: Ser ma postać stożka wklęśniętego od góry i od dołu. Skórka posypana jest popiołem drzewnym. Wnętrze miękkie, pokryte naturalną skórką. Komponenty i wytwarzanie: Ser Ile d'...

    Opis sera
  • Ilha Graciosa Ilha Graciosa

    Wygląd i konsystencja:Ser Ilha Graciosa wytwarzany jest z niepasteryzowanego mleka krowiego. Ser jest koloru jasnożółtego i posiada skórkę. Tekstura jest chrupiąca. Wnętrze sera ma nieregularne, małe ...

    Opis sera
  • Ser Illertaler Illertaler

    Wygląd i konsystencja:Illertaler tooryginalny niemiecki twardy ser pełnotłusty. Smakiem i wyglądem zbliżony jest do szwajcarskiego Emmentalera. Waży 3kg ,dostepny w plastrach o wadze 500g.Komponenty i...

    Opis sera
  • Ser Imokilly Regato Imokilly Regato

    Wygląd i konsystencja:Imokilly Regato - ser produkowany w kształcie okręgu. Ser jest wytłoczony na powierzchni górnej i dolnej. Wnętrze żółte, zwarte. Skórka w kolorze kremowo-żółtym. Produkowany z ml...

    Opis sera
  • Ser Indian Blanket Indian Blanket

    Wygląd i konsystencja:Ser Indian Blanket wytwarzany jest z pasteryzowanego mleka krowiego, rasy krow Jersey, przy użyciu podpuszczki wegetariańskiej. Ser jest myty w solance a później wędzony. Jest  m...

    Opis sera
  • Innes Innes

    Wygląd  i konsystencja:Ser Innes produkowany jest z niepasteryzowanego mleka koziego, przy użyciu podpuszczki wegetariańskiejna Highfields Farm Dairy w Staffordshire. Ser owinięty jest w liść kasztano...

    Opis sera
  • Ser  Innes Button Innes Button

    Wygląd i konsystencja:Jest to mały, okrągły ser,minimalna waga to 45g. Ser ma 4cm średnicy. Wytwarzany z niepasteryzowanego mleka koziego przy użyciu podpuszczki wegetariańskiej. Ser ma świeży cytryno...

    Opis sera
  • Inntaler Auenland-Käse  www.cookipedia.co.uk Inntaler Auenland-Käse

    Wygląd i konsystencja:Jest to półtwardy ser. Produkowany w blokach od 2 do 10kg. Wnętrze sera zwarte w kolorze jasnożółtym, skórka w kolorze ceglanym. Wytwarzany z mleka krowiego. Dojrzewa przez 6 tyg...

    Opis sera
  • Inverloch Inverloch

    Wygląd i konsystencja:Jest to ser twardy, prasowany. Ser Inverloch wytwarzany jest z pasteryzowanego mleka koziego, przy użyciu podpuszczki wegetariańskiej. Produkowany jest przez Inverloch Ser z Camp...

    Opis sera
  • Ser Inverness Inverness

    Wygląd i konsystencja:Tekstury są gęste i kremowe.Komponenty i wytwarzanie:Inverness to ser wytwarzany z pasteryzowanego mleka krowiego w kształcie małej butli z mocnym, pikantnym, mlecznym smakiem, z...

    Opis sera
  • Iona Cromag Iona Cromag

    Wygląd i konsystencja:Iona Cromag to ser w kształcie koła, o nierównej teksturze. Skórka w kolorze beżowym, przemywana whisky. Wnętrze wilgotne, jasnożólte z niewielkimi dziurami. Ser ma 23 cm średnic...

    Opis sera
  • Ser Isabella Isabella

    Wygląd i konsysstencja:Isabella to organiczny ser, wytwarzany z mleka koziego. Posiada kremowe  pólmiękkie tekstury. Kształt zrolowany....

    Opis sera
  • Ser Isel Isel

    Wygląd i konsystencja:Isel jest produkowany z niepasteryzowanego mleka koziego. Jest to ser miękki, w stylu Brie o kremowej konsystencji. Skórka jest biała i pokryta pleśnią. Jest dostępny w rundach 1...

    Opis sera
  • Ser Isle of Avalon Isle of Avalon

    Wygląd i konsystencja:Skórka sera w kolorze żółtym z widocznym odciskiem po koszyku. Wnętrze w kolorze jasnożółtym z niewielkimi, nieregularnymi rzadko rozproszonymi otworami. Wytwarzany  z pasteryzow...

    Opis sera
  • Ser Isle of Mull Isle of Mull

    Wygląd i konsystencja:Isle of Mull to niepasteryzowany, twardy ser w kształcie walca wytwarzany z mleka krowiego. Mleko pochodzi głównie od krów rasy fryzyjskiej. Zimą ser jest bledszy niż latem.Kompo...

    Opis sera

Tagi

  •  
Przepisy na dania z serem - znajdź przepis