SEROPEDIA

Mamy już 2866 serów

Skarbiec wiedzy na temat sera, z którego możesz korzystać i który możesz razem z nami współtworzyć. Dodając opisy serów możesz zbierać punkty i wymieniać je na nagrody!

Znasz ciekawy opis - dodaj ser

Alfabetyczny indeks serów:

Szukasz interesujących serów? Sprawdź indeks.

  • Ser Hable Creme Chantilly Hable Creme Chantilly

    Komponenty i wytwarzanie:Produkowany z pasteryzowanego mleka z dodatkiem śmietanki, miękki ser dojrzewający. Szwedzki, miękki, pożywny, dojrzewający ser deserowy produkowany z pasteryzowanej śmietanki...

    Opis sera
  • hadrian Hadrian

    Wygląd i konsystencja:Ser sprzedawany w formie klinów o wadze 125g. Jest to ser twardy, wytwarzany z pasteryzowanego mleka krowiego przy użyciu podpuszczki wegetariańskiej. Jest to ser z odrobiną kmin...

    Opis sera
  • Ser Hajdu Hajdu

    Wygląd i konsystencja:Ser Hajdu , posiada półtwardą teksturę, matową skórkę oraz jasnożółty miąższ.Komponenty i wytwarzanie:Ser produkowany jest z mleka krowiego, dojrzewanie trwa 2 miesiące. Dostepny...

    Opis sera
  • Ser Halali Limburger Halali Limburger

    Wygląd i konsystencja: Halali Limburger to miękki ser o miąższu żółtym do czerwonawożółtego. Skórka sera jest pomarańczowa z nalotem pleśni. Komponenty i wytwarzanie: Ser jest wytwarzany z past...

    Opis sera
  • www.foodsubs.com/Chessoft.html Halloumi

    Wygląd i konsystencja:Halloumi to rodzaj sera solankowego półtwardego pochodzenia greckiego. Od wielu stuleci wytwarzany jest z surowego mleka owczego i koziego, obecnie także z dodatkiem krowiego. Se...

    Opis sera
  • Ser Halniak Halniak

    Wygląd i konsystencja: Charakterystyczny niesymetryczny kształt, estetyczne opakowanie oraz przewiązanie sera charakterystycznym sznurkiem wyróżnia go spośród innych serów dostępnych na rynku. Ko...

    Opis sera
  • Ser Hälsinge Hälsinge

    Wygląd i konsystencja: Hälsinge posiada półtwardą teksturę, skórkę z granatową osłonką wosku i złotożółty miąższ. Komponenty i wytwarzanie: Ser produkowany jest z pasteryzowanego mleka krowiego. ...

    Opis sera
  • Ser Hampshire Rose Hampshire Rose

    Wygląd i konsystencja:Ser Hampshire Rose w kształcie cylindrycznym. Skórka w kolorze intensywnym żółtym, wnętrze żółte z niewielkimi dziurami. Produkowany z mleka krowiego przy użyciu podpuszczki wege...

    Opis sera
  • Ser Handkäse Handkäse

    Wygląd i komponenty: Handkäse (dosłownie: ser strony), niemiecki regionalny ser z kwaśnego mleka, jest kulinarną specjalnością Frankfurtu. Zyskał swoją nazwę od dawnego sposobu jego produkcji: kształ...

    Opis sera
  • Ser Hand Rolled Chevre Logs Hand Rolled Chevre Logs

    Wygląd i konsystencja:Hand Rolled Chevre Logs jest wytwarzany z mleka koziego w kształcie bloku. Pokryty pleśniową skórką. Wnętrze lepkie, kredowe, kremowe o zabarwieniu beżowym. Waży 130 g.Smak i zap...

    Opis sera
  • Ser Hand Rolled Chevre Logs Lacey Grey Hand Rolled Chevre Logs Lacey Grey

    Wygląd i konsystencja:Ser Hand Rolled Chevre Logs Lacey Grey posiada kremowe tekstury otoczone pleśniową skórą zawierającą roślinny popiół pozyskany z winorośli. Dojrzewa kilka tygodni. Waży 130 g.Kom...

    Opis sera
  • Hand Rolled Chevre Logs V Hand Rolled Chevre Logs Vicki's Spring Splendour

    Wygląd i konsystencja:Ser Hand Rolled Chevre Logs Vicki's Spring Splendour ma kremowe wnętrze otulone pleśniową skórką.Wytwarzany z mleka koziego. Pokryty powłoką popiołu pozyskanego z ziół tj. kocimi...

    Opis sera
  • Ser Hannahbells Hannahbells

    Wygląd i konsystencja:Hannahbells to małe serki pokryte cienką skórkąw kształcie walców. Wnętrze kremowe o zabarwieniu białym.Komponenty i wytwarzanie:Wytwarzane z mleka krowiego.Smak i zapach:Smak ml...

    Opis sera
  • Ser Hansi à la Poire Williams Hansi à la Poire Williams

    Wygląd i konsystencja:Ser ma kształt kwardatu. Długość 8,5cm, wysokość 3cm, ser waży 200g. Skórka naturalna z delikatnym nalotem białej pleśni. Wnętrze kremowe. Wytwarzany z półtłustego, pasteryzowane...

    Opis sera
  • Ser Hansi au Marc de Gewurztraminer Hansi au Marc de Gewurztraminer

    Wygląd i konsystencja:Hansi au Marc de Gewurztraminer - ser o okrągłym kształcie. Waga 200g lub 700-800g. Średnica 11cm lub 17cm. Skórka jest żółta do żółtopomarańczowej. Wyprodukowany z pasteryzowane...

    Opis sera
  • Ser Harbourne Blue Harbourne Blue

    Wygląd i konsystencja:Harbourne Blue jest niepasteryzowanym, jarskim, pleśniowym serem o okrągłym kształcie wytwarzanym z mleka koziego. Posiada kruche tekstury o jasnym zabarwieniu kości słoniowej. W...

    Opis sera
  • Ser Harlech Harlech

    Wygląd i konsystencja:Jest to Cheddar wytwarzany z pasteryzowanego mleka przy użyciu podpuszczki wegetariańskiej z dodatkiem chrzanu i posiekaną natką pietruszki. Konsystencja gładka i kremowa pokryta...

    Opis sera
  • Ser Harlech Horseradish Harlech Horseradish

    Wygląd i konsystencja: Harlech jest podobny do sera Cheddar. Harlech Horseradish ma gładką konsystencję i niepowtarzalny smak, gdyż do jego produkcji dodaje się mieszaninę chrzanu i pietruszki. Ser p...

    Opis sera
  • Ser Harpersfield Tilset Harpersfield Tilset

    Wygląd i konsystencja: Harpersfield Tilset to kremowy w konsystencji ser o żółtym kolorze. Wnętrze sera jest gładkie i elastyczne. Skórka jest krucha. Komponenty i wytwarzanie: Harpersfield Tilse...

    Opis sera
  •  Hartwell        źródło:www.cowgirlcreamery.com Hartwell

    Wygląd i konsystencja: Wytwarzany w kształcie cylindrycznym z mleka pasteryzowanego z dodatkiem naturalnej podpuszczki. Skórka pleśniowa, pokryta białą pleśnią. Podobny do Brie, posiada aksamitne tek...

    Opis sera

Tagi

  •  
Przepisy na dania z serem - znajdź przepis