SEROPEDIA

Mamy już 2866 serów

Skarbiec wiedzy na temat sera, z którego możesz korzystać i który możesz razem z nami współtworzyć. Dodając opisy serów możesz zbierać punkty i wymieniać je na nagrody!

Znasz ciekawy opis - dodaj ser

Alfabetyczny indeks serów:

Szukasz interesujących serów? Sprawdź indeks.

  • Ser Gabietou Gabietou

    Komponenty i wytwarzanie:Ser Gabietou to półtwardy ser, wytwarzany z niepasteryzowanego mleka owczego i krowiego. Produkowany w kształcie koła o wadze średnio 2,5kg. Dojrzewanie trwa od 4-12 miesięcy....

    Opis sera
  • Ser  Gabriel Gabriel

    Wygląd i konsystencja:Naturalna skórka jest gładka, ciemnobrązowa i bardzo twarda.Komponenty i wytwarzanie: Ser w kształcie koła z ostrymi krawędziami wytwarzany z niepasteryzowanego mleka krowiego pr...

    Opis sera
  • Ser Gabriel Blue Gabriel Blue

    Komponenty i wytwarzanie:Gabriel Blue jest dość nowym serem wytwarzanym z pasteryzowanego mleka owczego z dodatkiem wegetariańskiej podpuszczki. Ser ten dojrzewa w wyrytych w zboczach wzgórz jaskiniac...

    Opis sera
  • Gailtaler Almkäse Gailtaler Almkäse

    Komponenty i wytwarzanieGailtaler Almkäse to twardy ser, wytwarzany z pasteryzowanego mleka krowiego, ale często z domieszką mleka koziego. Udział koziego mleka jest ograniczony do 10%. Wieczorem świe...

    Opis sera
  • Ser Galette d'Astier Galette d'Astier

    Wygląd i konsystencja:Galette d'Astier posiada tekstury łatwo topiące się w ustach. Kształt spłaszczonego dysku o średnicy 40 cm, wysokości 7 cm.Waży 5 kg.  Wnętrze kredowe z nielicznymi dziurami.Komp...

    Opis sera
  • źródło www.chefdecuisine.com Galette du Paludier

    Komponenty i wytwarzanie:Galette du Paludier to ser powstały na bazie pierwotnego pomysłu dotyczącego zmienionego sposobu dojrzewania sera koziego. Jest to produkowany lokalnie kozi ser dojrzewający ...

    Opis sera
  • źródło www.marcdelage.unblog.fr Galette Lyonnaise

    Wygląd i konsystencja: Konsystencja sera jest dość rzadka i z tego względu jest on podawany w okrągłym, lekkim opakowaniu z drewna brzozowego. Komponenty i wytwarzanie: Okres dojrzewania trwa 3 ...

    Opis sera
  • Ser Gallego Gallego

    Wygląd i konsystencja:Ser o żółtym miąższu i delikatnej strukturze, konsystencja jest kremowa, skórka miękka w kolorze słomy.Smak i zapach:Ser ma mleczny smak z wyczuwalnym ostrym i słonym aromatem.Po...

    Opis sera
  • źródło www.luxuryscotland.co.uk Galloway Goat's Milk Gems

    Wygląd i konsystencja: Ser Galloway Goat's Milk Gems jest bardzo wilgotny i kruchy, i ma subtelny, „kozi” zapach i smak, z lekko wędzonkową końcówką. Niepasteryzowany, świeży ser z koziego mleka w...

    Opis sera
  • Ser Gallybagger Gallybagger

    Wygląd i konsystencja:Ser Gallybagger jest tworzony na kształt Goudy. Wnętrze sera w kolorze żółtym. Wytwarzany z niepasteryzowanego mleka krowiego. Dojrzewa od 4 do 12 miesięcy. Ser dojrzewający 12 m...

    Opis sera
  • Ser Galotiri Galotiri

    Wygląd i konsystencja:Jego faktura jest kremowa, miękka.Komponenty i wytwarzanie:Jest to tradycyjny ser, jeden z najstarszych w kraju, wciąż wytwarzany przy użyciu tradycyjnych metod. To ser z mleka o...

    Opis sera
  • Ser Gammelost Gammelost

    Wygląd i konsystencja:Gammelost to tradycyjny norweski ser kozi z przerostem pleśniowym. Niejednokrotnie używano też do jego produkcji mleka krowiego.Produkowany jest ze zsiadłego mleka zbieranego. Se...

    Opis sera
  • www.foodsubs.com/Chesfirm.html Gamonedo

    Wygląd i konsystencja:Ten mieszany ser z mleka z regionu Asturii w Hiszpanii jest jednym z niewielu zachowanych naturalnie szarą pleśnią. Wewnątrz ser Gamoneu jest kremowo biały z plamkami żółtej, zie...

    Opis sera
  • Ser Gamoneu Gamoneu

    Wygląd i konsystencja:Gamoneu jest jednym z najlepszych serów niebieskich z Austrii. Jest bardziej dostępny niż Cabrales. Wewnątrz sera Gamoneu jest kremowo biały miąższ z plamkami żółtymi, zielonymi ...

    Opis sera
  • Ser Ganzvlei Vastrap Ganzvlei Vastrap

    Wygląd i konsystencja:Dojrzały Cheddar z gospodarstwa rolniczego z rejonu Południowej Afryki. Ser ręcznie robiony z mleka koziego, z reguły wytwarzany w kształcie kół o wadze 3 kg. Jest pokryty czarny...

    Opis sera
  • Ser Gaperon a l'Ail Gaperon a l'Ail

    Wygląd i konsystencja:Gaperon a l'Ail to kulisty ser o średnicy około 9 cm wytwarzany w regionach Limagne i Haute Auvergne (Francja) z chudego, pasteryzowanego, krowiego mleka. Ma twardą strukturę pow...

    Opis sera
  • Ser Garden of Eden Garden of Eden

    Wygląd i konsystencja: Ser w kształcie cylindrycznym. Konsystencję ma miękką, zwartą. Miąższ w kolorze kości słoniowej, wypełniony suszonymi pomidorami i natką pietruszki. Komponenty i wytwarzanie...

    Opis sera
  • Ser Garden Onion Garden Onion Cheddar Cheese

    Wygląd i konsystencja:Garden Onion Cheddar Cheese to gładki, kremowy ser trudny do znalezienia i bardzo unikalny. Podstawą tego Cheddara jest cebula. Smak cebuli jest bardzo łagodny.Podawanie:Ser jest...

    Opis sera
  • Ser Gardian Gardian

    Wygląd i konsystencja:Ser w kształcie dysku. Ma średnicę 6-7cm, wysokość 3cm, waży 250g. Jest to ser świeży przyprawiony ziołami. Do sera dodawane są zioła prowansalskie lub pieprz. Wierzch sera ozdob...

    Opis sera
  • Ser Garrotxa Garrotxa

    Wygląd i konsystencja:Ser Garrotxa dostępny jest w postaci dysków o szarej aksamitnej skórce i filcowatej fakturze, oraz kościano-białym półmiękkim, gładkim miąższu.Komponenty i wytwarzanie:Garotxa to...

    Opis sera

Tagi

  •  
Przepisy na dania z serem - znajdź przepis