SEROPEDIA

Mamy już 2866 serów

Skarbiec wiedzy na temat sera, z którego możesz korzystać i który możesz razem z nami współtworzyć. Dodając opisy serów możesz zbierać punkty i wymieniać je na nagrody!

Znasz ciekawy opis - dodaj ser

Alfabetyczny indeks serów:

Szukasz interesujących serów? Sprawdź indeks.

  • Ser Fagagna Fagagna

    Wygląd i konsystencja:Fagagna ma twarde tekstury, pachnie trawą z wykończeniem ziołowym. Ser ma cylindryczny kształt i gładką, żółtą strukturę.Komponenty i wytwarzanie:Ser Fagagna wytwarzany jest w re...

    Opis sera
  • Ser Faisselle Chevre Faisselle Chevre

    Wygląd i konsystencja:Faisselle Chevre to ser kozi uzyskiwany ze zsiadłego mleka. Faisselle Chevre to bardzo delikatny twarożek. Opakowanie pozwala na szybkie i sprawne “odsączenie” sera.Podawanie:Naj...

    Opis sera
  • Ser Fallone di Gravina Fallone di Gravina

    Wygląd i konsystencja:Fallone di Gravina - ser produkowany w rozmiarach 500-2kg. Ser świeży, miękki, biały. Powinien być spożywany w dniu jego wyprodukowania. Wytwarzany z mleka owczego (85%) i mleka ...

    Opis sera
  • Ser Faluti Faluti

    Wygląd i konsystencja:Faluti jest wytwarzany z mleka koziego w małym cylindrycznym kształcie o masie 200-300 gram. Pokryty szarą, pleśniową, grubą skórą.Komponenty i wytwarzanie:Dojrzewa od 30 do 180 ...

    Opis sera
  • Ser Farcell Farcell

    Komponenty i wytwarzanie:Farcell to wędzony ser wytwarzany ręcznie z pasteryzowanego krowiego mleka. Ser produkowany jest w Vilatzara, w Katalonii. Dojrzewa 5 tygodni. Skórka sera Farcell jest przemy...

    Opis sera
  • Ser Farleigh Wallop Farleigh Wallop

    Wygląd i konsystencja:Ser Farleigh Wallop produkowany jest wBagborough. Jest to miękki ser poddany obróbce termicznej mleka kóz, przy użyciu podpuszczki wegetariańskiej. Ma okrągły kształt, średnicę 8...

    Opis sera
  • Farmer Farmer

    Farmer cheese jest produkowany w Stanach Zjednoczonych. Podczas krzepnięcia skwaszonego mleka oddziela się twaróg i serwatkę, która nastepnie zostaje odcedzona.Rodzaje:Ser Farmer może być wytworzony z...

    Opis sera
  • Fat Cat    www.mundoquesos.com/search?q=Fat+Cat Fat Cat

    Wygląd i konsystencja:ser rzemieslniczy z surowego mleka krowiego.Skórka przemywana,szorstka.Wewnątrz kremowy,gładki z licznymi oczkami,lecz zróżnicowany; ser po obwodzie jest półmiękki,a w samym środ...

    Opis sera
  • Ser Feiner Tiroler Feiner Tiroler

    Wygląd i konsystencja:Feiner Tiroler - ser półtwardy, produkowany w formie bloku o wymiarach 23cm x 10cm x 10cm. Ser waży 2,2kg. Wnętrze zółte z niewielkimi dziurami. Produkowany z pasteryzowanego mle...

    Opis sera
  • Ser Felciata di Calabria Felciata di Calabria

    Wygląd i konsystencja:Ser Felciata di Calabra jest świeżym, kozim serem, produkowanym wiosną i latem wprowincji Cosenza, w szczególności w Morano Calabro i Pollino Cosenza. Ser składa się na przemian ...

    Opis sera
  • Ser Felle Alm Käse Moosbrugger Felle Alm Käse Moosbrugger

    Wygląd i komponenty:Felle Alm Käse Moosbrugger totwardy ser wytwarzany z mleka krowiego. Kształt koła o suchej, brązowej skórze. Tekstury maślane i kruche. Dojrzewanie trwa od 12 do 24 miesięcy.Smak i...

    Opis sera
  • Ser Felsenkeller Felsenkeller

    Wygląd i konsystencja:Ser Felsenkeller wytwarzany jest zniepasteryzowanego mleka krowiego. Dojrzewa przez minimum 6 miesięcy. Przechowywany jest w piwnicy, gdzie jest stala temperatura i wilgotność. T...

    Opis sera
  • Ser Felsi Felsi

    Wygląd i konsystencja:Półtwardy ser dojrzewający 4-5 miesięcy w piwnicach. Wytwarzany w kształcie cylindrycznym o wadze czterech kilogramów. Wnętrze ma kremowe, o zabarwieniu złoto- żółtym, niezawiera...

    Opis sera
  • Fenacho  źródło:www.cowgirlcreamery.com Fenacho

    Wygląd i konsystencja: Ser Fenacho ma półmiękką teksturę otoczoną woskiem z widocznymi nasionami kozieradki.Komponenty i wytwarzanie: Fenacho produkowany jest z koziego mleka, dojrzewa w piwnicach o...

    Opis sera
  • feta Feta

    Serowe przepisy:Przepisy z serem Feta.Wygląd i konsystencja:Dobra Feta po przekrojeniu musi mieć niewielkie otworki. Ser często ma kształt bochenka. W zależności od wielkości porcji Feta pakowana jest...

    Opis sera
  • Ser Feta Australijska Feta Australijska

    Wygląd i konsystencja:Australijski ser Feta, wytwarzany z mleka krowiego jest półmiękkim, białym serem z unikalną fakturą i smakiem ze względu na proces produkcyjny, jakiemu jest poddawany.Komponenty ...

    Opis sera
  • Ser Fetiri Fetiri

    Komponenty i wytwarzanie: Tradycyjny grecki ser wytwarzany z mleka owczego i koziego typu Feta z dodatkiem najlepszych ziół i przypraw. Fetiri jest w dwóch odmianach:# Fetiri z greckimi ziołami, to ...

    Opis sera
  • Ser Feuerkäse Feuerkäse

    Wygląd i konsystencja:Ser wytwarzany z dodatkiem miodu i afrykańskich owoców Piquanté w kształcie cylindra przełożonego poprzecznie warstwą przyprawy. Waży 3 kg.Smak i zapach: Ostry, a jednocześnie ...

    Opis sera
  • feuille de dreux Feuille de Dreux

    Wygląd i konsystencja: Porastająca skórkę pleśń często ma kolor niebieskawoszary, a wnętrze jest matowo żółte. Komponenty i wytwarzanie: Ser jest produkowany z częściowo odtłuszczonego mleka krow...

    Opis sera
  • Ser Fibonacci Fibonacci

    Wygląd i konsystencja: Fibonacci to ser z mleka koziego o miekkiej, płynnej konsystencji. Zapach sera i jego smak mają ziołowy odczyn. Skórka jest cienka z białym nalotem pleśni. Komponenty i wyt...

    Opis sera

Tagi

  •  
Przepisy na dania z serem - znajdź przepis