SEROPEDIA

Mamy już 2866 serów

Skarbiec wiedzy na temat sera, z którego możesz korzystać i który możesz razem z nami współtworzyć. Dodając opisy serów możesz zbierać punkty i wymieniać je na nagrody!

Znasz ciekawy opis - dodaj ser

Alfabetyczny indeks serów:

Szukasz interesujących serów? Sprawdź indeks.

  • Ser Echo Mountain Echo Mountain

    Wygląd i konsystencja: Echo Mountain jest serem sezonowym. Został wyprodukowany w 2003 roku w Stanach Zjednoczonych. Wykonany w stosunku 20/80 mieszanki surowego mleka koziego do krowiego mleka. Echo...

    Opis sera
  • Ser Ecir de l'Aubrac Ecir de L'Aubrac

    Wygląd i konsystencja:Ecir de L'Aubracto ser z białą pleśnią, o żółtym wnętrzu, niezwykle przyjemny na podniebieniu. Waży 170 gram.Komponenty i wytwarzanie:Sposób wytwarzania tego sera jest bardzo str...

    Opis sera
  • www.foodsubs.com/Chesfirm.html Edam

    Wygląd i konsystencja:Edam to prasowany, twardy lub półtwardy ser żółty w kształcie kuli pokrytej charakterystyczną warstwą czerwonego wosku. Rozmieszczenie oczek w miąższu jest dość równomierne, śred...

    Opis sera
  • Ser Edelpilz Edelpilz

    Wygląd i konsystencja:Niemiecki ser ze smugami szlachetnej pleśni. Jego skórka jest miękka i sucha, a masa serowa biała i poprzecinana niebieską pleśnią. Zawartość tłuszczu w suchej masie wynosi 50%.S...

    Opis sera
  • Ser Edelpilzkäse Edelpilzkäse

    Wygląd i konsystencja:Austriacki szlachetny ser przerośnięty pleśnią, o dużej zawartości tłuszczu. Niedojrzały jest miękki, a po dojrzeniu staje się kruchy. Miąższ półtwardy z przerostem pleśni, w kol...

    Opis sera
  • Ser Edelschaf edler Schnittkase Edelschaf edler Schnittkase

    Wygląd i konsystencja: Edelschaf edler Schnittkase to miękki ser wytwarzany w kształcie cylindrycznym. Komponenty i wytwarzanie: Ser Edelschaf edler Schnittkase wytwarzany jest z mleka owczego. ...

    Opis sera
  • Ser Edelziege Edelziege

    Wygląd i konsystencja: Wytwarzany z mleka koziego w kształcie cylindra. Dojrzewa przez dwa miesiące, podczas których na jego jasnobrązowej skórce pojawiają sie czerwone plamki pleśni. Wnętrze jest w...

    Opis sera
  • Ser Edelziege  feiner Camembert Edelziege feiner Camembert

    Wygląd i konsystencja: Edelziege feiner Camembert to miękki, świeży ser wytwarzany z mleka koziego. Posiada białą skórkę pleśniową. Jest wytwarzany w stylu Camembert. Smak i zapach: Smak, łagodn...

    Opis sera
  • Ser Eden Valley Eden Valley

    Wygląd i konsystencja:Eden Valley to ser biały, miękki. Produkowany z mleka owczego. Smak delikatny, kremowy z wyczuwalną nutą owczego sera. Produkowany tylko w miesiącach letnich w Wigton....

    Opis sera
  • Ser Eidgenossenkäse Eidgenossenkäse

    Wygląd i konsystencja:Eidgenossenkäse to ser, któredojrzewanie trwa 6 miesięcy, podczas których tworzą się gładkie, mocno aromatyczne tekstury.Komponenty i wytwarzanie:Ser jest wytwarzany z mleka krow...

    Opis sera
  • Ser El Cuirol El Cuirol

    Wygląd i konsystencja:Ser El Cuirol jest dostępny w kształcie ściętej piramidy o gramaturze około 250 g. z naturalną skórą pokrytą białą pleśnią. Ser El Cuirol to hiszpańska produkcja wytwarzana z koz...

    Opis sera
  • Eldren Eldren

    Wygląd i konsystencja: Eldren wykonany jest z niepasteryzowanego mleka krów z jednego stada. Świeży ser rozprowadza się ostrym, czystym smakiem podobnym do upieczonego sernika. Przy bardzo krótkim do...

    Opis sera
  • Ser Elgar Mature Elgar Mature

    Wygląd i konsystencja:Elgar Mature - ser w kształcie koła o średnicy 20cm i wysokości 10cm. Ser waży 3,5kg. Skórka sera ma beżowy kolor, wnętrze koloru żółtego. Wytwarzany z pasteryzowanego mleka krow...

    Opis sera
  • Elk Mountain Elk Mountain

    Wygląd i konsystencja: Pasta jest twarda i lekko sucha w kolorze kości słoniowej. Skórka o zabarwieniu szarym z odciśniętym wzorem od formy. Komponenty i wytwarzanie: Wytwarzany z mleka koziego s...

    Opis sera
  • Ser El Pastor El Pastor

    Wygląd i konsystencja:El Pastor tohiszpański ser produkowany z pasteryzowanego mleka krowy, owcy i kozy. Wytwarzany w kształcie koła. Dostępny o wadze 550 g, 1,5 kg, 3 kg, pocięty na kliny lub plastry...

    Opis sera
  • Ser El Piconero al Cognac El Piconero al Cognac

    Komponenty i wytwarzanie: Ser powstał w 2001 roku, w hiszpańskim miasteczku Picon, w regionie Castilla-La Mancha. Wytwarzany z surowego mleka owczego. Dojrzewa w ściśle określonych warunkach przez ok...

    Opis sera
  • Ser Emilgrana Emilgrana

    Wygląd i konsystencja:Jest to ser o twardej drobnoziarnistej, strukturze, jasnym i eleganckim smaku. Produkowany ze świeżego, naturalnie odtłuszczonego krowiego mleka.Pochodzenie:Produkcja serów firmy...

    Opis sera
  • Ser Emilgrana klin Emilgrana klin

    Wygląd i konsystencja:Emilgrana klin to ser o twardej drobnoziarnistej, strukturze.Komponenty i wytwarzanie:Producentem serów Emilgrana jest firma Zanetti. Produkcja sera bazuje na tradycyjnej włoskie...

    Opis sera
  • Ser Emlett Emlett

    Wygląd i konsystencja: Ser Emlett ma kształt dysku ze skórką czerwonawo-brązową od fermentacji. Wraz z wiekiem ser mięknie jak lody i ma słodko kwaśnawy smak orzechowy. Komponenty i wytwarzanie: ...

    Opis sera
  • www.foodsubs.com/Chesfirm.html Emmentaler

    Wygląd i konsystencja:Emmentaler to ser wytwarzany z krowiego mleka. Charakteryzuje się jednorodną masą, elastycznym wnętrzem i równomiernie rozmieszczonymi dziurami wielkości oliwki. W Stanach Zjedno...

    Opis sera

Tagi

  •  
Przepisy na dania z serem - znajdź przepis