SEROPEDIA

Mamy już 2866 serów

Skarbiec wiedzy na temat sera, z którego możesz korzystać i który możesz razem z nami współtworzyć. Dodając opisy serów możesz zbierać punkty i wymieniać je na nagrody!

Znasz ciekawy opis - dodaj ser

Alfabetyczny indeks serów:

Szukasz interesujących serów? Sprawdź indeks.

  • Dachsteiner

    Wygląd i konsystencja:Dachsteiner to ser o złotożółtym miąższu z nieregularnymi pojedynczymi oczkami wielkości ziarnka grochu.Komponenty i wytwarzanie:Ser produkowany jest z pasteryzowanego mleka kro...

    Opis sera
  • Ser Dafne Dafne

    Wygląd i konsystencja:Ser Dafne ma białą teksturę otoczoną skórka, którą pokrywa aksamitny nalot pleśni.Udekorowany jest liściem laurowym.Komponenty i wytwarzanie:Dafne jest produkowany z pasteryzowan...

    Opis sera
  • Ser Dallenwiler Dallenwiler

    Wygląd i konsystencja:Dallenwiler to ser wytwarzany z surowego pasteryzowanego mleka koziego o pikantnym smaku i twardej konsystencji. Waży 7kg. Dojrzewa 3 miesiące.Smak i zapach:Dallenwiler ma pikant...

    Opis sera
  • Ser Dalost Dalost

    Wygląd i konsystencja:Dalost to ser podpuszczkowy, twardy, dojrzewający, produkowany z mleka krowiego w Szwecji. Miąższ sera o dużych okrągłych oczkach i skórce miękkiej, pokrytej parafiną. Masa sera...

    Opis sera
  • Ser Damme Damme

    Wygląd i konsystencja:Damme to półtwardy ser, ma kształt cylindryczny o średnicy 21cm. Ser ma pomarańczową skórkę i żółte wnętrze. Produkowany z pasteryzowanego mleka krowiego. Ser ma kremowy, korzenn...

    Opis sera
  • Damme Mokke  żrodło;www.kazenvanbijons.be Damme Mokke

    Wygląd i konsystencja:Ser Damme Mokke wytwarzany jest z krowiego mleka. Jest to bialy ser o kremowym i miękkim wnętrzu. Dojrzewa od 1-5 tygodni i waży 0,4 kg.Pochodzenie:Ser pochodzi z malego miastecz...

    Opis sera
  • Ser Danablu Danablu (Danish Blue)

    Wygląd i konsystencja:Pleśniowy, kremowy ser z mleka krowiego, w kształcie rozpłaszczonego walca lub bloku. Danablu czasem bywa kruchy w swych teksturach. Białe wnętrze sera idealnie kontrastuje z nie...

    Opis sera
  • Ser Danbo Danbo

    Wygląd i konsystencja:Danbo jest jednym z najbardziej popularnych serów duńskich. Dawniej zwany był Steppeost. Jest to prostokątny ser o gładkiej, suchej, żółtej skórce, czasami pokryty pomarańczowym...

    Opis sera
  • Ser Danish Fontina Danish Fontina

    Wygląd i konsystencja:Danish Fontina jest to ser jasnożółty i półmiękki wytwarzany w kształcie koła. Pokryty jest czerwoną skórą woskowaną. Pochodną tego sera jest jego włoski imiennik, wielki ser sto...

    Opis sera
  • Ser Dante Dante

    Wygląd i konsystencja:Miąższ koloru złotego otacza cienka skórka. Dante to ser sezonowy.Komponenty i wytwarzanie:Ser Dante produkowany jest z pasteryzowanego mleka owczego, dojrzewanie trwa około 6 mi...

    Opis sera
  • Ser Daralagjazsky Daralagjazsky

    Wygląd i konsystencja:Daralagjazsky jest serem doskonale znanym w całej Rosji.Komponenty i wytwarzanie:To ser wytwarzany albo z mleka owczego albo krowiego. Twaróg jest solony, a następnie dodaje się ...

    Opis sera
  • Ser Darsonval Darsonval

    Wygląd i komponenty: Darsonval jest unikalnym i naturalnym półmiękkim serem z płukaną,naturalną skórką z koziego mleka wytwarzanym przez Montchevre. Dojrzewa do 90 dni. Ser Darsonval nie zawiera doda...

    Opis sera
  • Ser Daru Daru

    Wygląd i konsystencja:Daru to porowaty, kruchy ser, którego skórka pokryta jest plamiastą,szarą pleśnią.Komponenty i wytwarzanie:Produkowany jest z pasteryzowanego mleka krowiego z dodatkiem roślinnej...

    Opis sera
  • Ser Dauphin Dauphin

    Wygląd i konsystencja:Ser prawdopodobnie bierze swą nazwę od niezwykłego kształtu, który przypomina postać delfina albo ryby.Komponenty i wytwarzanie:Wytwarzany jest z użyciem sera Maroilles aromatyzo...

    Opis sera
  • Ser Da Vinci Da Vinci

    Wygląd i konsystencja:Ser Da Vinci produkowany jest z mleka krowiego. Jest serem typu Gouda przyprawiony pomidorami, oliwkami i przyprawami Morza Śródziemnego. Ser ten idealny jest jako przekąska, na ...

    Opis sera
  • Ser Daylesford Organic Penyston Daylesford Organic penyston

    Wygląd i konsystencja: Ser w kształcie małych serduszek. Penyston jest bardzo aromatyczny i kremowy, przypomina Pont l'Eveque. Waży 180 gram. Ser ma miękkie tekstury oraz miękką białą skórkę. Wytwarza...

    Opis sera
  • Ser Deauville Deauville

    Wygląd i konsystencja:Cechy paszy krów złożonej z traw, ziół i kwiatów oddają to co w serze najlepsze. Jest miękki, lepki i lekko mleczny. Skórka naturalna w kolorzeżółtym.Dojrzewa 7 tygodni. Deauvill...

    Opis sera
  • Ser Deep Blue Deep Blue Tasmanian Heritage

    Wygląd i konsystencja:Ser pleśniowy, kruchy zawierający niebieskie żyłki pleśni. Ser Deep Blue Tasmanian Heritage jest dostępny w opakowaniach 140g lub cięty na zamówienie z koła.Smak i zapach:Lekko s...

    Opis sera
  • Ser Delamere Delamere

    Wygląd i konsystencja:Ser Delamere jest serem twardym, produkowany jest z pasteryzowanego mleka kóz, przy użyciu podpuszczki wegetariańskiej. Ser dojrzewa 9-12 miesięcy. Średnica 35 cm, wysokość 14 cm...

    Opis sera
  • Ser Delice d'Argental Delice d'Argental

    Wygląd i konsystencja: Wytwarzany ręcznie w kształcie koła z białą pleśniową skórką , podobny do sera Explorateur. Dekadencko bogaty, francuski ser z mleka krowiego pochodzi z Burgundii. Delikatny o ...

    Opis sera

Tagi

  •  
Przepisy na dania z serem - znajdź przepis